Befordrad? Så leder du dina gamla kollegor

En befordran till chef är ett underbart förtroende, men sitsen kan kännas obekväm om det är dina gamla kollegor du ska leda. Så här gör du övergången smidigare.

Att plötsligt bli utsedd till chef över samma arbetsgrupp som du nyss var en del av är inte det lättaste. Kanske fanns där någon kollega som också aspirerade på tjänsten, eller som du har hunnit bli god vän med privat och nu måste leda utan att favorisera.

Hur tacklar du bäst din nya roll, och vad är det första du bör göra när du blivit befordrad? Affärstidningen Forbes har listat några strategier för att undvika några av de värsta fallgroparna när du precis har fått chefsansvar över gamla kollegor.

Följ dessa punkter för att stiga in i din nya chefsroll med rätt fot:

Prata en och en

När du precis tagit klivet uppåt kan det vara en god idé att träffas på tu man hand med dina nya underställda och pejla av deras tankar och känslor kring förändringen. Att träffas ensamma ger varje medarbetare utrymme att tala fritt. Ställ öppna frågor och gå igenom var i den anställdes roll ditt stöd kan komma att behövas.

Vädra ut unken luft

Passiv-aggressiv stämning kan lätt uppstå om någon av kollegorna också hade ögonen på den tjänst du just fått. Ta då denne åt sidan och fråga om hen önskar ett enskilt samtal för att lufta sina känslor. Gör detta så tidigt som möjligt så etablerar du en rak kommunikationskultur och desarmerar eventuellt prat bakom din rygg.

Berätta vem du är som ledare

Så fort du får tillfälle bör du kommunicera vilken sorts ledare du kommer sträva efter att vara. Dela med dig av dina värderingar, berätta vad teamet kan vänta sig av dig och sätt upp de gränser som ska gälla framöver.