Chapter X – frågor och svar

Här besvarar vi några av de frågor som uppkommit i samband med det introduktionswebbinarium som gavs 29 september (titta på webbinariet i efterhand här).

Kan jag gå programmet trots att jag har ett heltidsjobb/heltidsstudier?
Programmet är tänkt att kunna genomföras vid sidan om studier/heltidsarbete. Men förbered dig på att det kommer vara intensiva veckor.

Föreläsningarna är i allmänhet mellan klockan 9-10 på morgonen och övrig tid är självstudier. Programmet bygger på att du kan vara med på de allra flesta av föreläsningarna.

Hur ansöker jag om att gå programmet kostnadsfritt om jag behöver?
Tanken med Chapter X är att sprida de senaste arbetssätten och verktygen till så många som möjligt, så vi vill inte att pengar ska vara ett hinder. Du ansöker om att gå programmet avgiftsfritt genom att skicka ett mail till davidstahlberg@gmail.com och kort berätta att du behöver gå programmet utan kostnad. 

Är Chapter X ett företag?
Chapter X är idag ett initiativ som drivs gemensamt av David Ståhlberg (genom David Ståhlberg AB) och Johan Eriksson (genom Amelie AB). När vårens pilotprogram är genomförda kommer vi att starta en egen organisation för Chapter X.

Vilka dagar behöver jag vara fysiskt på plats i Stockholm?
Den 23, 24 och 28 mars. Träffarna kommer ske på Chefakademins kontor på Sankt Eriksgatan 26 i Stockholm.

Kommer vi att skriva sekretessavtal?
Nej, inte som en standard i programmet. Om du utvecklar en plan eller en idé som du är rädd om delar du bara så mycket som du känner dig bekväm med.

Måste jag ha en tydlig idé med mig in i programmet?
Nej, du kan komma in i programmet med varken en tydlig bild av vad du vill ta dig an, eller en skiss på en lösning. Allt detta syftar programmet till att hjälpa dig utveckla. Men om du har en idé eller redan kommit en bit på väg är du lika välkommen. Var du än är i din process är vårt mål att erbjuda dig verktyg, stöttning och ett nätverk som kan hjälpa dig framåt.

På vilket språk är programmet?
Föreläsningar och diskussioner är på svenska. Men en hel del av kursmaterialet är på engelska.

Till vem vänder sig programmet?
Vår förhoppning är att nå en så bred deltagargrupp som möjligt. Som representerar så olika perspektiv, förutsättningar, livshistorier och bakgrunder som möjligt. Med Chapter X vill vi sprida den senaste kompetensen och innovationsförmågan till så många som möjligt.

Kan jag gå tillsammans med en kollega eller vän?
Självklart!

Måste jag vilja starta ett företag för att kunna delta i Chapter X?
Nej! Vi välkomnar alla typer skapande som kan vara med och göra samhället bättre, exv. upprop, initiativ, förslag till lagändringar, digitala tjänster, en bok, en musikal eller ett företag med syfte att skapa något bortom endast ekonomiska intressen.