Chefakademin ställer om – inte in

Covid-19 har slagit skoningslöst mot all sorts evenemangsverksamhet. Men där många är tvungna att ställa in eller skjuta upp, så flyttar Chefakademins halvdagskurser istället in på datorskärmen.

Fredrik Sventoft.

”Det kändes självklart att göra om våra fysiska seminarier till webbinarier”, säger Chefs evenemangschef Fredrik Sventoft.

”Även om vi brinner för att skapa fysiska möten och evenemang känns omställningen både nödvändig och helt rätt. Det är nu som chefer och ledare behöver oss som mest och då ska vi finnas där och möta deras behov. Och de reaktioner vi får är positiva. Alla är förstående och tycker vi gör helt rätt som ställer om istället för att ställa in”.

När det i mitten av mars stod klart att den pågående pandemin utvecklas på ett oförutsägbart sätt från en dag till nästa fattades ett snabbt beslut att digitalisera de planerade utbildningarna – och då inte bara de närmast liggande datumen, utan hela vårens program.

”Kursledarna tycker det är spännande att vi tvingas vara mer kreativa och hitta lösningar på utmaningar och problem. Alla kursledare för de seminarier vi hade inplanerade under våren är med på omställningen”, säger Fredrik Sventoft.

”Den största utmaningen är självklart tekniken och säkerställa att den är felfri under en leverans. En annan utmaning är möjligheten för deltagarna att nätverka och dela erfarenheter med varandra som vi under några år märkt är en relativt viktig del under våra fysiska evenemang. Alla verktyg har sina lösningar för detta, även om känslan såklart inte riktigt blir densamma”.

”Samtidigt finns det många uppsidor med digitala evenemang, bland annat tidsaspekten för både deltagare och kursledare”, slår Fredrik Sventoft fast.

Chefakademins webbinarier har anpassats för att möta dina behov, oavsett var i krisen du som chef befinner dig.