Fast i toppen av karriär­stegen? Så kommer du vidare!

Bristande arbetsglädje kan sänka livskvaliteten, och för chefer i högre positioner kan jobbet i ett sådant läge kännas som en återvändsgränd. Så här kan du ta dig ur karriärfällan.

Att ha landat ett chefsjobb är kanske inte något att klaga över, men för de ledare som har klättrat till de övre pinnhålen på karriärstegen och inte trivs på arbetet kan höjden bli en inlåsning; Det finns ingen självklar position att avancera till, och att börja klättra neråt – med sämre lön och enklare titel – är kanske inte heller något lockande alternativ.

Så vad gör man som högre chef med längtan efter nytt jobb? Affärssajten Fast Company ger dessa råd:

Nätverka så det sjunger om det

Står jobbet, cheferna och de närmaste kollegorna dig upp i halsen? Ut och prata med andra människor, det friskar upp! Du kan för all del börja inom den egna organisationen om den är av lite större snitt – det kan finnas möjligheter till rörlighet i sidled bara du gräver lite.

Stärk din onlinepersona

Som erfaren chef kan det finnas tyngd i dina ord, även om du själv inte reflekterat över det. Är du inte så aktiv på LinkedIn kan det därför vara en idé att lägga lite krut på att uppdatera din profil, att börja dela egna tankar och inlägg, och att kommentera eller visa uppskattning för andras inlägg. Ökar du din synlighet kan du stärka din position i din bransch, och första steget mot en framtida anställningsintervju kan vara att få igång samtalet på sociala medier.

Flagga för att du är öppen för förslag

Ditt existerande chefsnätverk kan vara en bra källa till att få nys om nya möjligheter. Men ska dina redan etablerade kontakter kunna vara till hjälp behöver du först ge dem en ledtråd att du inte är främmande för att byta jobb. Ett fint sätt att göra detta kan exempelvis att höra av dig till dina gelikar och be om råd i någon karriärrelaterad fråga. Glöm inte att vässa ditt cv!

Upskilla dig

Chef har tidigare rapporterat att åldersdiskriminering är ett reellt problem, trots att världens befolkning stadigt blir allt äldre. Som erfaren chef tillhör du sannolikt inte det yngsta segmentet på arbetsmarknaden, och kan därför möta fördomar om att din kompetens inte är uppdaterad.

Fast Company skriver att du på intet sätt är tvungen att ligga långt i framkant bara för att kompensera för att du är lite äldre. Istället bör du försöka identifiera inom vilka områden du skulle vilja utvecklas, åt vilket håll din bransch verkar vara på väg, och vilka kunskaper du saknar för att kunna tillföra mesta möjliga värde där dessa två linjer korsas. Här hittar du alla Chefakademins utbildningar.

Kurstips: Diplomerad digital strateg
David Ståhlberg, en av Sveriges ledande digitala rådgivare, hjälper dig utveckla ditt strategiska tänkande och möta kundernas nya krav.

Fundera på om coachning är något för dig

En professionell karriärcoach kan bidra med nya perspektiv och är inte heller känslomässigt investerad i dig som person, vilket dina vänner eller medarbetare antagligen är. Karriärrådgivning från en neutral part kan eventuellt vara värt kostnaden om du tror att du har nytta av det, och som högre chef har du kanske även budgetutrymmet för detta.

Leta möjligheter istället för jobb

Kanske behöver du inte lämna din heltidstjänst för en annan för att hitta det där du söker? Numera är det inte ovanligt att jobba i projekt, eller kortare inhopp i gigformat. Om arbetsgivaren tillåter att du går ner i arbetstid för att vid sidan om din ordinarie tjänst ägna dig åt konsultuppdrag eller startupverksamhet kan detta vara en variant.

De nya intryck du får på annat håll har även chans att andas ny arbetsglädje i din nuvarande roll, tipsar Fast Companys skribent.

Kurstips: Personligt ledarskap för erfarna chefer
Ett genomgripande ledarskapsprogram på distans som stödjer fortsatt personlig utveckling för dig som är erfaren chef.