Tillbaka till programmet Agila arbetssätt

Agila arbetssätt

3 halvdagar
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Distansutbildning
11 950 kr *
* Pris exkl. moms.


  • Lär dig skillnaden mellan traditionella och agila projekt, och vilken metod som passar bäst.
  • Förstå vilka förändringar som krävs för att komma igång med agila arbetssätt.
  • Få kunskap om hur agila metoder kan skapa större delaktighet.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Omvärlden förändras i snabbare takt på ett ofta oförutsägbart sätt. Vi behöver alla bli allt mer anpassningsbara för att kunna leda och utveckla verksamheten utifrån nya förutsättningar.

Ett agilt arbetssätt ger verktyg för att arbeta under flexibla förutsättningar och skapa en framgångsrik verksamhet som attraherar morgondagens medarbetare.

Såväl ledare som medarbetare behöver hitta samsyn och verktyg för att gemensamt jobba i agila och självstyrande team. Med en ökad förståelse om agila arbetssätt, projekt och verktyg för att komma igång kan ni nå ökad effektivitet, bättre utveckling och större engagemang. 

Målsättning med Agila arbetssätt

Efter genomförd utbildning har du:

  • Fått förståelse för hur grunderna i en agil kultur är ett nytt synsätt och hur det påverkar hela organisationen.
  • Förståelse för skillnaden mellan traditionella och agila projekt.
  • Verktyg för att avgöra när vilken metodik passar bäst.
  • Insikt om hur ett agilt arbetssätt påverkar synen på och utförandet av ledarskap och medarbetarskap.
  • Kunskap för att använda agila metoder och verktyg som Kanban och SCRUM.
  • Fått förståelse för vilka steg och förändringar som behöver göras för att påbörja en agil transformation.

Nyfiken? Få ett kostnadsfritt smakprov!

Intresserad, men inte bestämt dig? Nyfiken, men vill veta mer? Få ett smakprov och möt utbildaren Magnus Österholm i det lunchwebbinarium som hölls den 25:e augusti. Klicka här för att titta eller spela videon nedan!

För vem?

Distansutbildningen vänder sig till dig som har någon form av ledaruppdrag. Du är projektledare, teamledare eller chef och vill få en ökad förståelse och verktygslåda om agila arbetssätt. 

Alla typer av roller och organisationer som vill ha nöjdare medarbetare, högre produktivitet och kortare genomloppstid har nytta av att förstå och anamma ett agilt synsätt på sina medarbetare och sin verksamhet.

Hur är distansutbildningen upplagd?

Utbildningen är tre halvdagar som genomförs på distans.

Mellan tillfällena ges uppgifter för att testa färdigheter i den egna organisationen och miljön. Detta för att förlänga och förstärka lärandet och integrera kursmomenten i den egna arbetssituationen.

Datum 2022:

29 april + 11 maj + 20 maj, klockan 09.00-12.00.

11 november + 18 november + 25 november, klockan 09.00-12.00.

Block 1

Skillnader mellan traditionella och agila projekt och hur det agila baseras på ett förändrat synsätt på ansvar, medarbetarskap, ledarskap och samarbete. Varför och hur man bör organisera en verksamhet för att maximera effektiviteten, korta ledtiderna i organisationen och för att kunna klara förändrade önskemål och krav från kunder.

Block 2

SCRUM, Kanban och andra agila metoder och hur de kan användas för att skapa större delaktighet hos medarbetarna och ökad transparens kring vad som pågår i organisationen. Vilka förändringar behövs i organisationen för att påbörja en resa mot ett agilt arbetssätt.

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Utbildare

Magnus Österholm är seniorkonsult och har över 25 års erfarenhet av projektledning på en avancerad nivå i både stora och mindre organisationer. Han har drivit olika typer av projekt med såväl traditionella metoder som agila arbetssätt.

Med sin långa erfarenhet som kursledare är han en uppskattad lärare med en dokumenterat god förmåga att anpassa exempel och förklaringar utifrån målgruppen. Magnus är certifierad inom det agila ramverket SAFe som Program Consultant (SPC).

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.