Tillbaka till programmet Att leda i förändring – så kommer du i mål

Att leda i förändring – så kommer du i mål

Egenstudier, ca 1-3 tim
Erfaren ledare, Ny som chef
Webbutbildning
1 995 kr *
* Pris exkl. moms.


  • Krisen är här, med stora omvälvningar i sina spår. Få förståelse för hur förändringsarbete påverkar de olika delarna i din organisation.
  • Lär dig hur du på bästa sätt ska involvera medarbetarna i förändringsarbetet, och få med dig alla berörda.
  • Hitta framgångsrika sätt att driva förändring, och identifiera hinder.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Pandemin har tvingat många organisationer att tänka om. I Chefs webbutbildning får du kunskaper och verktyg som hjälper dig att genomföra ett framgångsrikt förändringsarbete.

Ibland kommer förändring utifrån och tvingar oss att plötsligt hitta nya vägar – som under den pågående coronakrisen. Men förändring är också en förutsättning för utveckling – och förändringsarbete är en given del av vardagen som chef. Du behöver hela tiden hantera små och stora förändringar.

Förändring pågår konstant, vare sig du vill det eller inte. Förändringsledare har lärt sig att förstå detta – och kan agera därefter.

Webbutbildningen ”Att leda i förändring” passar dig som:

  • Behöver känna till teorier om hur förändringsprocesser brukar fungera.
  • Vill få verktyg och modeller för att planera större och mindre förändringsarbeten i din verksamhet.
  • Vill ha stöd i genomförandet av en förändring.

Du lär dig även att identifiera vanliga hinder och bromsklossar i förändringsarbetet. Du får dessutom tillgång till teorier och perspektiv som hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

Så här fungerar våra webbutbildningar

Den här utbildningen bygger helt på egenstudier, i form av video, bilder, text, och frågor. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan spara viktiga insikter till din personliga kunskapsbank för att lätt hitta tillbaka till dem. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet – gör det flera gånger om du vill testa dig själv. Efter avklarad kurs får du ett digitalt diplom du kan dela i sociala medier.

Peter Berg
Expert

Peter Berg har över 20 års erfarenhet av att initiera och driva förändring i organisationer som Handelsbanken, SJ och Migrationsverket – som konsult och rådgivare, men även i rollen som chef. Sedan en tid tillbaka arbetar Peter Berg som ledarskapsutvecklare på chefsorganisationen Ledarna.

Utbildningen innehåller

Vad definierar en förändring?

1 av 4 | ca Ca 10 min

Behovet av förändring

2 av 4 | ca Ca 5 min

Förändringsresan

3 av 4 | ca Ca 5 min

Målet

4 av 4 | ca Ca 5 min

Människorna

Att driva förändring

1 av 3 | ca Ca 10 min

Fem komponenter

2 av 3 | ca Ca 10 min

Verktyg: Så felsöker du de fem komponenterna

3 av 3 | ca Ca 5 min

Kommunikation

Ledarskap i kontinuerlig förändring

1 av 3 | ca Ca 10 min

Organisationen

2 av 3 | ca Ca 5 min

Perspektivmodellen

3 av 3 | ca Ca 5 min

Ditt ledarskap

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Mer om utbildningen:

Förändring är ett otroligt spännande ämnesområde. Å ena sidan är det människans förmåga att anpassa sig och förändra levnadsvanor som har fört oss till toppen av näringskedjan. Å andra sidan är vi människor rädda för förändringar. Vi oroar oss för sådant som rubbar invanda mönster eller rutiner – och vill gärna att livet ska rulla på i gamla hjulspår.

Mellan de här polerna, eller ytterligheterna, bedriver vi ett ständigt förändringsarbete. Som chef möter du säkert både små och stora förändringar hela tiden. Men vad menas egentligen med begreppet ”förändring”? Varför behöver vi det? Det tar tid, processen är oförutsägbar och möter alltid motstånd. I denna webbkurs får du förutsättning för att leda förändringsarbete och utveckling – en del av vardagen som chef.

Det här är Chef

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!