Tillbaka till kurser Bli en hållbar och hälsosam chef – på 66 dagar

Bli en hållbar och hälsosam chef – på 66 dagar

Hitta balansen: Hälsa och välmående i fokus

10 veckor
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef, Nyfiken på att leda
Distanskurs
12 500 kr *
* Pris exkl. moms.


  • Lär dig att hitta balansen i livet och en stabil grund att coacha andra från.
  • Hitta sambanden mellan mentalt och fysiskt välmående.
  • Skapa hälso-KPI:er som ger avtryck i organisationens produktivitet.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Som chef och ledare är det viktigare än någonsin att vara hållbar och uthållig för att hitta en balans mellan arbete och fritid – vi behöver börja med oss själva för att sedan kunna coacha och hjälpa varandra.

I denna tioveckorsubtildning får du grundlig kunskap om hur du bygger hållbarhet i vardagen. När många arbetar på distans är det ännu viktigare att bygga självledarskap och hållbarhet på egen hand. Första steget mot en hållbar organisation är att börja med dig själv.

Utbildningen består av fem digitala kurstillfällen som fokuserar på hur du lyckas med en långsiktig livsstilsförändring. Dessutom får du lära dig lägga in enkla rutiner och övningar kring fyra nycklar för att må bra: Mindfulness, mat, motion och målsättningar. Tanken är inte att du ska bli expert – det viktiga är snarare att arbeta med konkreta övningar som kan bli en del av din vardag.

I den sista kursdelen får du metoder och verktyg som du kan använda för att bygga in hälsa och hållbarhet med fokus på självledarskap i ditt team. Du kommer att få ta del av hur andra företag arbetar med dessa frågor, hur känslan av meningsfullhet kan stärkas hos medarbetarna men också hur arbetet kan ge förbättrade resultat inom själva affären.

Kurstillfällena äger rum 15/9, 29/9, 20/10, 3/11 och 17/11, kl 09.00-11.00 (13.00-15.00 29 september). Du bör kunna delta vid samtliga tillfällen.

Annika Kvist
Kursledare

Annika Kvist har tidigare arbetat som VD, marknads- och affärschef inom olika branscher. Hennes passion ligger idag i att hjälpa företag och individer att hitta sitt tydliga varför, sin ”ikigai” – anledningen till att stiga upp på morgonen. För att kunna lyssna inåt behöver vi var öppna och ha en fysisk och mental balans som låter oss blicka inåt. När vi hittat vårt ”varför?” kan vi påbörja resan mot en hållbar och hälsosam livsstil.

Annika gillar att blanda sina erfarenheter av att göra strategiska och operativa ”go-to-market”-planer för stora företag med att coach enskilda individer att nå sina mål på riktigt. Allting tar sitt ursprung från att lyssna inåt och arbeta inifrån och ut. Hennes motto är: ”Bli arkitekten i ditt eget liv”.

Annika Kvist har skrivit boken Healthy Happy Living, som ingår i kursavgiften.

Webbinarie 1: Ny livsstil på 66 dagar – hur fungerar hjärnan och hur lyckas ni?

När världen runt omkring förändras, behöver även vi som individer förändras och bli hållbara på riktigt. Så får du nya hälsosamma vanor och en hållbar livsstil på 66 dagar.

Varför är det så svårt att få till långsiktiga förändringar i vardagen? Hur skapar vi långsiktiga förändringar med hållbara och hälsosamma rutiner i en omvärld som är föränderlig?

Vi har väl alla någon gång sagt att på måndag ska jag börja mitt nya liv med mer hälsosamma vanor, men efter några veckor tryter motivationen. Varför blir det så och hur ska vi göra för att lyckas? Hur coachar du andra att lyckas göra livsstilsförändringar som är långsiktiga?

Här går vi igenom hur hjärnan fungerar och du kommer få med dig övningar i att tänka långsiktigt kring att sätta upp vision, mission och mål för dig själv och hur du kan coacha andra i att påbörja en ny hälsosam livsstil. Vi går igenom hur ni kan implementera mål och tydlig KPI:er kring hälsa i er vardag.

Webbinarie 2: Vikten av att vara mentalt närvarande – många fördelar för din hälsa och ditt fokus, tänkande och problemlösning

Visste du att 50-åringar som mediterar regelbundet har en hjärna som en 20-åring? Varför är det så? Vad är mindfulness och varför är det en så viktig del i livet?

I det här webbinaret får ni konkreta övningar för hur kan uppnå en mental balans med mindfulnessövningar som bygger på ”The healthy mind platter” som är en rekommenderad daglig diet för ett mentalt välmående som bygger på sju aktiviteter. Det är ju faktiskt så att precis som vi tränar kroppen kan vi träna hjärnan.

Metoder: ”The healthy mind platter”, Övningar för hur ni kan få in rutiner för återhämtning på arbetet med focus på meditationer, andningsövningar och yogaövningar som bidrar till såväl aktiv och mer passiv återhämtning.

Webbinarie 3: Maten – en livsviktig bränslekälla för kroppen och hjärnan

“Låt maten vara din medicin och din medicin vara maten!” Så sa den grekiske läkaren Hippokrates sa redan 460 f. kr. Mat har blivit något annat idag och tyvärr så kom snabbmatskulturen in i våra liv på 60-talet och har bidragit till att vi äter allt sämre. Idag dör fler människor av övervikt och fetma än av svält – det säger ju en del.

Här får ni en genomgång av vilka viktiga näringsämnen som kroppen och hjärnan behöver för att må bra. Vi kommer att gå in på hur och vad människor äter som bor i de blå zonerna, som har den äldsta befolkningen i världen och medellivslängden är över 100 år.

Metoder: Förslag på enkla recept, enkla råd och tips för hur näringsintagen kan bli bättre och optimera såväl kroppens fysik som hjärnan kapacitet. Övningar för hur ni kan äta bättre på arbetet och få in bra rutiner kring mat.

Webbinarie 4: Motion – vikten av att få in fysisk aktivitet i vardagen

I dessa tider när ovisshet och oro råder runt omkring oss är det extra viktigt att vi har bra rutiner kring träning och motion. Det skapar ett lugn och forskning har visat att träning har samma effekt som antidepressiv medicin för de som lider av lindrig depression och stressrelaterade sjukdomar.

Metoder: Här få ni ta del av redskap och processer kring hur du och dina medarbetare kan skapa en långsiktighet kring träning baserat på modellen STIM, en modell som Annika utvecklat och bygger på Sammanhang, Träningsform, Intention och Målsättningar. Dessutom får ni förslag på hur ni kan skapa en motivation och träningskultur på arbetsplatsen.

Webbinarie 5: Hur kan du bygga en organisation med fokus på hälsa och hållbarhet?

Här får du verktyg kring hur du som chef kan ha ett hälsosamt, hållbar och balanserat ledarskap där medarbetarna känner meningsfullhet och tillit. Du får metoder och verktyg som du kan använda och applicera i arbetet med att bygga ett hälsosamt och hållbart självledarskap i ditt team.

Du kommer få ta del av hur andra gjort och vi kommer tillsammans diskutera hur ni kan väva in mål och relevanta KPI:er i er verksamhet, som kommer leda till såväl glada medarbetare som bättre resultat.

Chefs logotyp
Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.