Tillbaka till programmet Chapter X – Din egen action tank

Chapter X – Din egen action tank

16 tillfällen
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef, Nyfiken på att leda
Distansutbildning
4 900 kr *
* Pris exkl. moms. Du som har svårt att finansiera detta kan ansöka om att delta kostnadsfritt.


 • Få insikter inom vår tids viktigaste ämnen - genom lärare i världsklass.
 • Upptäck ny kunskap tillsammans och känn friktionen när idéer och perspektiv möts.
 • Översätt dina ambitioner till en prototyp - och få ett nätverk som kan hjälpa dig att förverkliga den!

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Kanske känner du att du vill mer. Att det bor något stort i dig som ber om att få komma fram. Vi vill att du ska ta det steget. Chapter X är utvecklingsprogrammet som vill hjälpa dig att hitta och förverkliga idéer som gör skillnad.

Detta program är designat för att du med minsta möjliga risk och arbetsinsats ska få bästa möjliga startpunkt för att utveckla dig själv och dina idéer. Utan att du behöver ha en plan, en pitch eller ett företag. Du behöver inte ens en idé. Det enda du behöver är nyfikenhet. Och en gnutta mod. Resten skapar vi tillsammans.

Förverkliga idéer som gör skillnad

Chapter X grundades utifrån övertygelsen att fler människor behövs för att bygga ett bättre samhälle. Idag upplever många att det är svårt att hänga med i den snabba teknologiska utvecklingen. Genom att sprida kunskap och demokratisera innovationsförmåga borde vi kunna ändra på det.

Med Chapter X vill vi skapa ett hem för livslångt lärande och skaparkraft. En plats som inte bara riktar sig till unga och inte bara ger teoretiska kunskaper, utan som gör det möjligt för dig att var du än befinner dig i livet ta del av spetskompetens och få möjlighet att omedelbart omsätta den till praktisk nytta. Vi vill ge fler möjligheten att förstå det samhälle vi lever i och skapa lösningar som gör det bättre.

Programmet vilar på tre fundament:

 • Handling – Vi tror på att göra saker. På substans, inte symbolik.
 • Gemenskap – Vi tror att vi blir bättre tillsammans och att samhället behöver oss alla.
 • Ansvar – Vi är alla del av ett större sammanhang och längtar efter att få ge vårt bidrag.

Nyfiken?

Missa inte den kostnadsfria introduktion till utbildningen där du får chans att träffa Chapter X-grundarna David Ståhlberg och Johan Eriksson under ett lunchwebbinarium 26 oktober kl 12.00–13.00. Du behöver bara anmäla dig!

Det här får du:

Lära
Med lärare i världsklass och ett evidensbaserat studieprogram underlättar vi nya insikter i några av vår tids viktigaste ämnen: Världen och människan i siffror, beteendevetenskap, Emerging Tech, Design Thinking, och Bootstrapping.

Diskutera
Diskutera med andra som delar din nyfikenhet. Upptäck ny kunskap tillsammans och känn friktionen när idéer och perspektiv möts. Programmet vilar på hypotesen att vi är starkare tillsammans och Kapitel 2 handlar om att mötas för att utmana varandras tankar, utbyta erfarenheter och växa tillsammans.

Skapa
Översätt dina kunskaper till en lösning och din ambition till en prototyp i denna endags-designsprint. Om du har en idé om hur du vill förbättra något kommer du att kunna testa den här. Vi välkomnar alla typer av lösningar – lagförslag, digitala tjänster, upprop, kulturuttryck eller företagsidéer. Ingen människa är för liten och ingen ambition för stor.

Så är utbildningen upplagd

Programmet pågår på deltid under 10 veckor med start 20 januari 2022. Förstudiematerial skickas ut 17 december för frivillig smygstart över jul.

Se respektive klass för datum och tider:
Klass 1
Klass 2

Du kan kombinera programmet med en heltidstjänst eller andra studier, förbered dig dock på att det blir intensiva veckor. Programmet är till 80 procent digitalt, men innefattar fyra heldagar i Stockholm. Vi tar in maximalt 30 deltagare fördelat på två pilotklasser.

Chapter X är en unik kombination av:

 • Intensiv spetsutbildning inom vår tids mest relevanta ämnen
 • Faciliterad diskussion och samarbete med andra
 • Innovationshub där du får möjlighet att omsätta idéer i praktiken genom prototyper
 • Ett nätverk av investerare, tankeledare och samhällsaktörer som möjliggör för dig att realisera dina idéer, skala upp dina lösningar eller starta ditt företag

Programmet kan exempelvis hjälpa dig att:

 • Skapa en tjänst som löser ett problem i ditt närområde eller för en viss grupp människor
 • Initiera ett meningsfullt projekt eller en viktig förändring på din arbetsplats
 • Starta ett företag som tydligt löser ett problem
 • Starta en intresseorganisation eller ett upprop
 • Skriva ett lagförslag och bilda opinion
 • Skriva en bok, göra en film eller skapa ett annat kulturuttryck i syfte att påverka

Vilket är ditt nästa kapitel?

Programmets innehåll

Kapitel 1 – Lära

Sex veckor av deltidsstudier i några av vår tids mest relevanta ämnen. I kapitel 1 får du möjlighet att både bekanta dig med hur samhället ser ut och de problem vi står inför (Samhället och människan i siffror), hur människan och våra hjärnor fungerar (Beteendevetenskap), framväxande teknologier (Emerging Tech) och de verktyg som idag finns tillgängliga för att snabbt skapa lösningar (Design Thinking) och starta en verksamhet från noll (Bootstrapping).

Kapitel 2 – Diskutera

Tre heldagar av samtal, reflektion och grupparbete (en heldag per vecka i tre veckor). Syftet med kapitlet är att på djupet få lära känna andra perspektiv än ditt eget. Genom att sparras med andra deltagare blir både du och dina idéer starkare. I Kapitel 2 kan deltagare välja att samarbeta kring ett problem eller en lösning inför kommande kapitel.

Kapitel 3 – Skapa

Ett antal intensiva design-sprintar, med för- och efterarbete, där du tillsammans med andra deltagare skapar prototyper av de idéer ni vill förverkliga (till exempel produkter, tjänster eller lagförslag). Prototypen är avslutningen på det formella programmet.

Kapitel X – Fullskaligt förverkligande

Det är inte tanken som räknas. Har du efter Kapitel 3 en idé eller en prototyp du tror på och vill genomföra i större skala vill vi självklart stötta dig i det. Och genom Chapter X får du tillgång till ett brett nätverk av investerare, experter och mentorer – personer som på olika sätt kan stötta dig i ditt fortsatta arbete.

Men nu lämnar vi helt över ansvaret till dig. Det formella programmet är slut och mållinjen blir till en ny startlinje. Det riktiga äventyret kan börja.

Johan Eriksson och David Ståhlberg
Inspiratörer

Johan Eriksson brinner för att frigöra kraft i människor. Han har lång erfarenhet av innovation och utveckling, både som entreprenör och investerare och från sin omfattande karriär på Google, där han idag leder Measurement & Analytics-avdelningen för norra Europa.

David Ståhlberg är senior rådgivare i verksamheter med en transformativ agenda och leder idag en handfull bolag genom den digitala strategiutvecklingen. David har en bakgrund inom HR, sälj, marknad och som affärschef, med tidigare erfarenhet från ledningsgruppen på Google i Sverige och från Procter & Gamble. Tillsammans med Johan Eriksson har han skrivit boken ”Marketing goes Digital”.

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.