Tillbaka till kurser Chef i produktionen

Chef i produktionen

3+3 dagar
Ny som chef
Flerdagarskurs
42 000 kr *
* Pris exkl. moms. Kost och logi tillkommer.

4.7


  • Ta del av grundläggande chef- och ledarskapsteorier.
  • Agera och reflektera över ditt handlande i träningssituationer.
  • Ämnen som delegering, konflikthantering och kommunikation.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

För att kunna leda andra behöver du kunna leda dig själv. Som chef måste du inte vara bäst på allt, utan kanske snarare leda de med djupare kunskaper än du själv. Vilka instrument kan du använda för att skapa motivation, inspiration och ansvarskänsla hos dina medarbetare?

För vem?

Chef i produktionen riktar sig mot dig som är chef i första linjen inom varuproducerande organisationer eller som är på väg att gå in i en liknande roll. Som ledare behöver du ha rätt verktyg och kunskapen att använda dem på rätt sätt för att nå verksamhetens mål. En tydlig kommunikation är avgörande för att arbetslagen ska få ta del av viktig information, kunna agera på ett riktigt sätt och känna sig motiverade att ta ansvar.

Målsättning med utbildningen

Genom fördjupad kunskap om de verktyg som krävs för att kunna verka som chef och ledare vinner du ökad trygghet i din roll. Under utbildningen går vi igenom grundläggande chef- och ledarskapsmodeller och -teorier, samtidigt som du får möjlighet att träna på dessa tillsammans med andra i samma situation. Efter varje delmoment får du tillfälle att reflektera över ditt lärande samt ditt eget och andras agerande.

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Därför använder vi blended learning

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 15% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Öjvind Sterner
Ansvarig

Öjvind Sterner har lång erfarenhet från produktion och bryggerinäringen i olika ledarbefattningar, som arbetsledare, samordnare och som produktionschef. Han är även programansvarig för skräddarsydda utbildningar med produktionsinriktning som genomförs i Sverige, Frankrike, Tyskland, England och USA.

Chef och ledarforum

Din chef spelar roll för din utveckling

Chef och ledarforum är en kostnadsfri halvdagsutbildning för dig som är chef till deltagare på någon av Mgruppens utbildningar. Utbildningen är en introduktion till Mgruppens pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning. Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig

Delar ur innehållet

1 av 6

Verksamheten och dess omvärld

2 av 6

Ansvar och befogenheter

3 av 6

Det dubbla representantskapet

4 av 6

Att gå från specialist till chef

5 av 6

Laget och dess individuella spelare

6 av 6

Värderingar, arbetsklimat och motivation

1 av 6

Kommunikation

2 av 6

Ge och ta emot feedback

3 av 6

Delegering

4 av 6

Konflikthantering

5 av 6

Samtal med utmanande innehåll

6 av 6

Egna styrkor och svagheter

Det här får du:

Fördjupad kunskap
Gedigna klassrumsutbildningar med lång erfarenhet.

Kursintyg
Ett intyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. Intyget passar bra att rama in och visa upp på kontoret.

Praktisk träning
Träning, reflektion och samtal i grupp.

Mer om kursen:

Att vara chef i produktion kan ibland upplevas som att kastas in i ett flygplan och bli ombedd att både lyfta och landa. Att vara chef och ledare är en ansvarsfull roll som kan utföras mer eller mindre framgångsrikt beroende på kunskap och insikt. I programmet Chef i produktionen belyser och tränar vi på vad chefs- och ledarskapet innebär. Som chef i produktion får du ett unikt erfarenhetsutbyte och ny energi att utveckla ditt personliga ledarskap.

Kursen är till för dig som första gången har blivit chef och för dig som redan har varit formell chef inom produktionen under en längre tid.

  • Du har personalansvar samt ansvar för budget och resultat.
  • Du har påbörjat ditt första chefsuppdrag eller ska börja med detta inom kort.
  • Du är en lönesättande chef och förväntas leda löne- och utvecklingssamtal.
  • Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning inom chef- och ledarskap.

Denna utbildning vänder sig främst till dig som har personalansvar. För dig som har en liknande roll med ansvar för budget och/eller resultat, men utan personalansvar rekommenderar vi ’Grundläggande Ledarskapsprogrammet’. Om du vill vidareutveckla enskilda delar av ledarskapet erbjuder vi kurser inom bland annat förändringsledarskap, projektledning & coachande ledarskap.

Upplevelsebaserat lärande

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar. Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Se till att det får effekt

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet på Mgruppen därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Mgruppens logotyp

Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Mgruppen så får du hjälp. Ring 08-731 41 51 eller maila info@mgruppen.se

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.