Tillbaka till kurser Chef Live: Ansvarsfullt ledarskap

Chef Live: Ansvarsfullt ledarskap

45 min
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef, Nyfiken på att leda
Distanskurs
0 kr


  • Kostnadsfritt webbinarium.
  • Aktuella ledarskapsfrågor diskuteras från flera perspektiv – alltid med kända chefer och kunniga experter i studion.
  • Möjlighet att titta i efterhand om du missar webbinariet.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Långsiktig hållbarhet som bäddar för innovation går bortom att blidka stakeholders. Lär dig mer om det affärskritiska ansvarsfulla ledarskapet i detta kostnadsfria webbinarium.

Strategiska förändringar kring innovation, hållbarhet och ökat ansvar är helt avgörande för företags överlevnad och framgång. Det räcker inte att du som chef eller dina medarbetare bottnar i sunda värderingar, att ni har en företagskultur som alla är stolta över, eller att hela organisationen jobbar utifrån FN:s hållbarhetsmål.

Ansvarsfrågan behöver genomsyra hela affären och då krävs en innovationsförmåga och ett ledarskap som går bortom finansiella nyckeltal och kortsiktiga ägarintressen. Men vad innebär ett sådant ledarskap? Hur kommer det sig att ansvar föder innovation och vice versa? Och vilka verktyg kan man använda som chef för att lyckas med både ansvarsfrågan och innovationskraften? I ett forskningsprojekt på Handelshögskolan, finansierat av Vinnova, har man undersökt just detta.

På Chef Live den 24 november medverkar bland andra Pernilla Petrélius Karlberg, en av forskarna bakom studien, och Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso som deltog i forskningsstudien. Missa inte när de delar sina erfarenheter!

Presenteras av Chef i samarbete med Center for Advanced Studies in Leadership HHS, med finansiering av Vinnova.

Om Chef Live

Chef Live är tidningen Chefs nya webbinarieserie där aktuella ledarskapsfrågor diskuteras från flera perspektiv – alltid med kända chefer och kunniga experter i studion.

I Chef Live får du möjlighet att stanna upp, ta in och fundera: Vad tycker jag själv kring det här? Hur kan jag hantera det i min egen chefsvardag?

Du kan som deltagare medverka i eventet genom att ställa frågor eller påverka och tycka till med hjälp av lättanvända digitala verktyg i realtid. Det är förstås möjligt att bara titta in och lyssna också!

Chefs logotyp
Kursen presenteras av Chef.