Tillbaka till kurser

Coaching för ledare

Webbinarium, halvdag
Erfaren ledare
Halvdagsutbildning
2 995 kr *
* Pris exkl. moms.

4.2


 • Kommunicera med dina medarbetare på ett utvecklande sätt, och hjälp dem nå sina mål.
 • Skapa en kultur i din grupp där det råder öppenhet och tillit.
 • Bli chefen som alla gillar.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Idag ställs allt högre krav på dig som chef för att behålla kompetenta medarbetare. Som chef ska du inte sitta på alla lösningar, däremot behöver du behärska coachingmetoder för att frigöra potential och motivation hos dina medarbetare.

OBS! På grund av den pågående pandemin ges vårens halvdagskurser istället som webbinarier. Kontakta event@chef.se vid frågor om befintliga bokningar.

Varför är coaching ett bra ledningsverktyg?

På detta seminarium får du konkreta verktyg i coaching – konsten att lyfta dina medarbetare och låta dem komma med smarta idéer och lösningar själva, samtidigt som du ger minimalt med energi och håller låg profil utan att instruera. Coaching som term kommer från idrotten och har blivit något av ett modeord. Men det krävs mer än några peppande ord och en klapp på axeln.

Utbildningen riktar sig till dig som är chef och/eller ledare. Oavsett om du är chef inom HR, försäljning eller ekonomi eller annan typ av ledande befattning, så är den gemensamma faktorn att du leder människor genom mycket kommunikation och samtal.

Anna Lundwall
Lärare

Seminariet hålls av ledarskapskonsulten Anna Lundwall. Anna har utbildat i ledarskap i drygt 15 år både i Sverige och nordiska sammanhang och är diplomerad i ett flertal personlighetstester och ledarskapsmodeller.

Hon har en spännande bakgrund som skådespelare och personalvetare, med ett genuint intresse för människor och beteendevetenskap.

Seminariet innehåller

Hållpunkter

1 av 3

Vad är coaching

Historisk tillbakablick på ledarskap då och nu. Metodik som består av moderna ledarskaps- och motivationsverktyg. Vi går igenom situationerna när coaching passar bäst, och när du inte ska använda coaching.

2 av 3

Hur används coaching

Lär dig verktygen som medvetandegör genom att skapa förståelse, helt utan att instruera. Vi går igenom GROW-modellen som beskriver faserna i ett coachingsamtal. Medvetandegör dina medarbetare genom att ställa öppna, målinriktade frågor och relevanta följdfrågor. Få människor att tänka i nya banor. Skapa aha-upplevelser och höj motivationen hos dina medarbetare.

3 av 3

Coachande utvecklingssamtal

Med coaching som verktyg har du möjlighet att ställa tydliga krav och förväntningar utifrån företagets strategi och mål. Skapa resonemang och tankar runt en frågeställning och håll samtalet igång. Hur mår dina medarbetare och hur trivs de på jobbet? Borra lite djupare i det långsiktiga tänkandet med hjälp av öppna frågor.

Det här får du:

Kursintyg
Chefs kursintyg som visar att du tagit del av utbildningen.

Chef och Chefboken
Förutom kursmaterial får du även senaste numret av tidningen Chef och Chefboken – aktuell ledarskapslitteratur sammanfattad.

Du får allt det här:

 • Verktygen och metoder för hur du använder coaching i vardagen.
 • Förståelse för hur du för ett lyckat coachingsamtal.
 • Metoder för att skapa motivation hos medarbetare.
 • Möjligheten att nätverka och utbyta erfarenheter med andra chefer.

Målet med utbildningen är att du ska kunna:

 • Vässa kommunikationen med dina medarbetare.
 • Lära dig metodiken för coaching.
 • Få verktyg för att nå de mer svåråtkomliga medarbetarna.
 • Lära dig hjälpa människor till bättre resultat.
 • Öka motivationen hos dina medarbetare.
Chefs logotyp
Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.