Tillbaka till kurser Executive Master of Leadership & Management

Executive Master of Leadership & Management

6x3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
129 000 kr *
* Pris exkl. moms. Kost och logi tillkommer.

4.5


  • Ett helhetsperspektiv på det moderna ledarskapet.
  • Lär dig att bättre leda verksamheten, dig själv och andra.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

En organisations lönsamhet och framgång kan direkt kopplas till ledarens beteende. Att utveckla ditt eget ledarskap är därför av största betydelse för att framgångsrikt kunna vidareutveckla dig själv och dina medarbetare, den verksamhet du ansvarar för och därigenom skapa resultat.

Att utveckla dig själv och ditt ledarskap hjälper dig att bättre kunna möta de allt högre och ibland komplexa krav som ställs på dig i din roll som chef och ledare. Du får ett helhetsperspektiv på det moderna ledarskapet. Vi betonar också användbarheten i vardagen. Du får ta del av relevant teori och kan befästa och utveckla dig inom management och ledarskap. 

Du tränar analytisk förmåga och får en bredare verksamhetsförståelse som gör att du kraftfullt kan bidra till att utveckla din organisation.

Executive Master of Leadership & Management tränar din förmåga att ha ett helhetsperspektiv på verksamheten och förstå hur ledarskap och management hänger samman med framgång, på prestation, attraktion som arbetsgivare, lönsamhet och uppbyggnad av organisationens kultur.

Efter genomförd utbildning kan du på ett mer värdeskapande sätt bidra till verksamhetens utveckling, både som chef och som medlem i ledningsgruppen.

För vem?

Programmet riktar sig till dig som arbetar på verksamhetsledande nivå inom såväl privata som offentliga organisationer.

Du är chef och/eller medlem i en ledningsgrupp. Du har en gedigen erfarenhet och är involverad i strategiskt arbete. Du har arbetat ett antal år som chef eller specialist med fokus på verksamhetsutveckling. Du har en akademisk examen eller har byggt upp motsvarande kunskaper på annat sätt.

Programmet genomförs i Stockholm, samt en modul på Ashridge Business School i London. Executive Master of Leadership & Management är en del av Mgruppens Executive MBA som består av tre program. De övriga två är Executive Master of Strategy samt Executive Master of Finance.

Utbildningen består av sex moduler om tre dagar vardera.

Målsättning med utbildningen

Programmet tränar din förmåga att ha ett helhetsperspektiv på verksamheten och förstå hur ledarskap och management hänger samman med framgång, på prestation, attraktion som arbetsgivare, lönsamhet och uppbyggnad av organisationens kultur.  Efter genomförd utbildning kan du på ett mer värdeskapande sätt bidra till verksamhetens utveckling, både som chef och som medlem i ledningsgruppen.

Delar ur innehållet:

  • Framgångsrikt ledarskap
  • Affärsledarskap
  • Engagemang, kultur och ledning 
  • Change Management
  • Nya perspektiv på ledarskap
  • Integrerat ledarskap

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 10% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Ledarnas logotyp.
Helene Öhman
Ansvarig

Helene Öhman har lång erfarenhet som chef, utbildare och affärsutvecklare inom organisations- och ledarskapsutveckling. Hon har arbetat i ledande positioner med kundcentrerade och moderna utvecklingsmetoder. Hennes mål är att hjälpa organisationer nå den kompetens som krävs för fortsatt relevans i en föränderlig omvärld med ständig utveckling. 

Därför valde Cecilia Warrol Executive Master of Leadership & Management

Cecilia Warrol, Programme Director på Teknikföretagen är utbildad civilingenjör inom kemiteknik och arbetar idag med lobbying, forskning och innovation. Cecilia, som sökte efter en längre utbildning där hon kunde fördjupa sig inom ledarskap, blev tipsad om Mgruppens Executive MBA. 

Se filmen och ta del av hennes upplevelse från Executive Master of Leadership & Management.  

Det här får du:

Studier i din takt
Du förbinder dig inte till mer än ett program i taget, och genomför EMBA-utbildningens tre delar i den takt som passar dig.

Executive MBA-diplomering
Vid fullgjord Executive MBA-examen erhåller du ett diplom under en högtidlig ceremoni.

Mgruppen Executive Club
Du blir medlem i Mgruppen Executive Club – ett värdefullt nätverk för nuvarande och tidigare deltagare.

Flexibelt upplägg vid en Executive MBA

Tillsammans utgör tre program Mgruppens Executive MBA – Master of Leadership & Management, Master of Finance samt Master of Strategy.

Programmen är fristående och du kan läsa dem oavsett inbördes ordning. Varje program löper mellan 7 och 10 månader vardera och innehåller ett projektarbete som görs i grupp och är en del av examinationen. När du blivit godkänd i tre program blir du diplomerad Executive Master of Business Administration.

Det här är Mgruppens Executive MBA (PDF)

Förkunskaper

Du har minst några års erfarenhet av att aktivt driva verksamhetsutveckling och strategiskt arbete. I programmet förekommer litteratur och föreläsningar på engelska.

Vår pedagogiska process

Forskning har visat att ett upplevelsebaserat lärande med inslag av reflektion och praktisk tillämpning ger mer bestående resultat vid en utbildningssatsning. Mgruppens pedagogik grundar sig därför på forskning om vuxen inlärning.

Föreläsarna i masterprogrammen är utvalda med omsorg för att ge ett relevant, brett och aktuellt perspektiv på de ämnen vi behandlar och diskuterar. Många har forskat inom sina ämnesområden, en del har arbetat som konsulter och ytterligare några har praktisk erfarenhet av området som de gärna delar med sig av.  Mgruppen samarbetar med forskare och forskningsledare från olika institutioner, men är fakultetsoberoende. Det innebär att vi är fria att ta in de föreläsare som bäst kan representera och lära ut de olika momenten.

För att effektivisera lärandet och få större effekt av insatsen har vi delat in utbildningen i moduler, som i sin tur består av tre steg – före, under och efter. Före varje modul förväntas du att förbereda dig genom exempelvis litteraturläsning. Under varje modul jobbar vi med ett varierat upplägg av föreläsningar, övningar och reflektioner.  Modulerna är förlagda på internat, där du har möjlighet att komma ifrån vardagen och tillsammans med andra deltagare kan utbyta tankar och erfarenheter.  Under utbildningen genomför du en projektuppgift i grupp för att ytterligare förstärka dina förvärvade kunskaper.

Hos oss får du träna mer!

Medlemskap i Mgruppen Executive Club

När du går ett av Mgruppens masterprogram blir du automatiskt medlem i Mgruppen Executive Club – Ett nätverk för nuvarande och tidigare deltagare i Mgruppens Executive MBA. Mgruppen arrangerar gemensamma träffar en till två gånger om året då vi bjuder in föreläsare i världsklass som berättar om högaktuella ämnen.

Därför använder vi blended learning

Mgruppens logotyp

Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Mgruppen så får du hjälp. Ring 08-731 41 51 eller maila info@mgruppen.se

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.