Tillbaka till kurser

Executive Master of Strategy

5x3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
99 000 kr *
* Pris exkl. moms. Kost och logi tillkommer.

4.2


  • Strategiska verktyg, modeller och perspektiv.
  • Bransch- och konkurrentanalys, internationell strategi.
  • Projektarbete och diplomering.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

När konkurrenter försöker ta marknadsandelar eller efterfrågan drastiskt förändras krävs handlingskraft från verksamhetens samtliga ledare. Vilka faktorer – inom och utanför organisationen – påverkar konkurrenskraften? Hur blir ditt företag branschens vinnare?

Du är troligtvis chef och medlem i en operativ ledningsgrupp och strävar efter att nå dit. Du kan också, på annat sätt, aktivt arbeta med och bidra till att driva och leda verksamheten. Din yrkesroll ställer krav på att du ska kunna bidra med en helhetssyn – ansvaret i din nuvarande eller framtida roll går därmed bortom specialistrollens.

Detta är utbildningen för dig som:

  • vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom strategisk analys och management
  • behöver nya perspektiv och inspiration för att utveckla verksamheter
  • vill ha en utbildning som vilar på vetenskaplig grund
  • har gedigen erfarenhet och är redo för nästa utmaning
  • vill skaffa ett kvalificerat nätverk

Målsättning med utbildningen

Executive Master of Strategy möter chefens behov av förnyelse och kompetensutveckling för ett förbättrat ledningsarbete. Oavsett om du arbetar inom produktion, marknadssidan, HR, IT, FOU eller andra mer generella arbetsuppgifter så ställer dagens näringsliv allt högre krav på ett strategiskt kunnande för att tillhöra en ledningsgrupp. Det är inte längre bara den högsta bolagsledningen som ska kunna tänka strategiskt. Behovet av snabbhet och flexibilitet gör att det strategiska frågorna har decentraliserats.

Därför använder vi blended learning

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 10% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Ledarnas logotyp.
Esbjörn Wickström
Ansvarig

Esbjörn Wickström är programansvarig för Executive Master of Strategy.

Så är det att delta på Master of Strategy

Cecilia Warrol, Programme Director för Produktion2030, på Teknikföretagen är en av deltagarna på Master of Strategy. Cecilia har en civilingenjörsexamen med inriktning mot kemiteknik i ryggen och lång erfarenhet inom projektledning och Business intelligence. 

I filmen får du ta del av hennes upplevelse av Executive MBA-programmets innehåll, kursgård och pedagogik. 

Delar ur innehållet

1 av 9

Strategiska verktyg, modeller och perspektiv

2 av 9

Bransch- och konkurrentanalys

3 av 9

Strategisk verksamhetsförbättring

4 av 9

Value innovation

5 av 9

Internationell Strategi – transnationellt värdeskapande

6 av 9

Strategisk marknadsföring

7 av 9

Service Management

8 av 9

Projektarbete

9 av 9

Diplomering

Det här får du:

Studier i din takt
Du förbinder dig inte till mer än ett program i taget, och genomför EMBA-utbildningens tre delar i den takt som passar dig.

Executive MBA-diplomering
Vid fullgjord Executive MBA-examen erhåller du ett diplom under en högtidlig ceremoni.

Mgruppen Executive Club
Du blir medlem i Mgruppen Executive Club – ett värdefullt nätverk för nuvarande och tidigare deltagare.

Flexibelt upplägg mot en Executive MBA

Din takt och prioritet bestämmer

Hos oss får du ta saker i din egen takt och med en låg investeringströskel. Börja med en av tre delar inom det område där du har behov av att utvecklas mest just nu. Du kommer snabbt att kunna visa hur utbildningen gör nytta i din yrkesroll. Tillsammans utgör tre Executive-program Mgruppens Executive MBA. Utbildningarna kan läsas enskilt och i valfri ordning. Ett mindre åtagande som snabbt ger goda resultat kan man säga. Våra deltagare har sällan problem att hitta tid och investeringarna att gå vidare med steg två och tre.

Du förbinder dig endast till ett steg i taget och efter tre fullbordade program inom finans, strategi & management erhåller du din Executive MBA.

Det här är Mgruppens Executive MBA (PDF)

Förkunskaper:
Du behöver minst fem års arbetslivserfarenhet. Du behöver på något sätt arbeta aktivt med att driva och leda verksamheten.

Medlemskap i Mgruppen Executive Club

När du går ett av Mgruppens masterprogram blir du automatiskt medlem i Mgruppen Executive Club – Ett nätverk för nuvarande och tidigare deltagare i Mgruppens Executive MBA. Mgruppen arrangerar gemensamma träffar en till två gånger om året då vi bjuder in föreläsare i världsklass som berättar om högaktuella ämnen.

Ramverk för värdeskapande

Under utbildningen genomför deltagarna projekt inom sina arbetsgrupper. Ambitionsnivån anpassas till deltagarnas egna villkor och arbetet sker på tid mellan de olika modulerna. Nätverket Mgruppens Executive Club har för avsikt att vidareutveckla erfarenhetsutbytet mellan tidigare deltagare. Förutom de arrangerade träffarna i Mgruppens regi kommer samtliga deltagare även att delas in i mindre alumnigrupper som sedan förvaltas vidare av deltagarna själva.

Tre dagars studieresa till Lausanne och Genève

En av de fem modulerna är förlagd till Lausanne och Genève i Schweiz där vi går igenom den globala ekonomins förutsättningar och möjligheter, samt bekantar oss med ”Globalisation 4.0” och hur digitaliseringen påverkar utvecklingen.

Långt ifrån din vardag skapar vi en modern lärmiljö där du upptäcker nya infallsvinklar och växer i din utveckling. En tid och plats som låter dig experimentera och pröva nya handlingssätt. Nya perspektiv i den krävande konsultrollen. Ett masterprogram på Mgruppen är en stark upplevelse som får dig att drömma strategi och personlig utveckling.

Alltid erfarna chefer och pedagoger

Mgruppen ställer höga krav på de som är med och leder våra program och vi samarbetar bara med de bästa. Våra utbildningsledare är duktiga pedagoger och har en gedigen kompetens inom ledarskapsfrågor. De har ett genuint engagemang för att utveckla ledare. På Mgruppen är du och din personliga utveckling i fokus och tillsammans skapar vi ett upplevelsebaserat lärande som hjälper dig att reflektera djupare än du vanligtvis gör. Det gör att du kan komma längre i dina inre resonemang och insikter

Mgruppens logotyp
Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.