Tillbaka till programmet GDPR för dig som är chef

GDPR för dig som är chef

Egenstudier, ca 1-3 tim
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Webbutbildning
1 995 kr *
* Pris exkl. moms.

4.5


  • Jobba hemma med personuppgifter? Få tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation har vidtagit rätt åtgärder kring EU-reglerna.
  • Få förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, har medfört stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas sedan lagen trädde i kraft 2018.

Säkerställ att ni har GDPR-koll – grundkurs på 80 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från tidigare Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när det gäller att säkerställa att företags och organisationers dataskydd är anpassat till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Webbutbildningen ”GDPR för chefer” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den europeiska förordningen påverkar din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation enligt GDPR.

Så här fungerar våra webbutbildningar

Den här utbildningen bygger helt på egenstudier, i form av video, bilder, text, och frågor. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan spara viktiga insikter till din personliga kunskapsbank för att lätt hitta tillbaka till dem. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet – gör det flera gånger om du vill testa dig själv. Efter avklarad kurs får du ett digitalt diplom du kan dela i sociala medier.

Caroline Olstedt Carlström
Expert

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon har erfarenhet som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Cirio. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen. Hon visar dig de viktigaste delarna i GDPR, hur nya lagen påverkar din organisation och hur du implementerar det i ditt dagliga arbete.

Utbildningen innehåller

Det viktigaste om GDPR

1 av 3 | ca Ca 10 min

Vad är GDPR – och varför nu?

2 av 3 | ca Ca 10 min

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

3 av 3 | ca Ca 5 min

Behandling av personuppgifter

Så påverkar GDPR din organisation

1 av 4 | ca Ca 5 min

Rollerna som skapar en dataskyddskultur

2 av 4 | ca Ca 5 min

Anpassa system och marknadsföring

3 av 4 | ca Ca 5 min

Genomförandeprocessen

4 av 4 | ca Ca 5 min

Kraven som dina kunder kan ställa

GDPR i det dagliga arbetet

1 av 6 | ca Ca 10 min

Din roll som chef

2 av 6 | ca Ca 5 min

Checklista: Prioritera rätt

3 av 6 | ca Ca 5 min

Planering och rutiner i vardagen

4 av 6 | ca Ca 5 min

Informations- och kommunikationskrav

5 av 6 | ca Ca 10 min

Om något går fel

6 av 6 | ca Ca 5 min

Se möjligheterna med GDPR

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Det här är Chef

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!