Tillbaka till kurser

GDPR för chefer

Ca 1-3 tim (beroende på genomförandetakt)
Erfaren ledare, Ny som chef
Webbkurs
1 995 kr *
* Pris exkl. moms.

4.5


  • Få förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.
  • Tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation har vidtagit rätt åtgärder kring de nya reglerna.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, har medfört stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Den nya lagen trädde i kraft 25 maj 2018.

Säkerställ att ni har GDPR-koll – grundkurs på 80 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från tidigare Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när det gäller att säkerställa att företags och organisationers dataskydd är anpassat till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs webbkurs ”GDPR för chefer” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation enligt GDPR.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Caroline Olstedt Carlström
Expert

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon har erfarenhet som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Cirio. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen. Hon visar dig de viktigaste delarna i GDPR, hur nya lagen påverkar din organisation och hur du implementerar det i ditt dagliga arbete.

Den här kursen innehåller

Det viktigaste om GDPR

1 av 3 | ca Ca 10 min

Vad är GDPR – och varför nu?

2 av 3 | ca Ca 10 min

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

3 av 3 | ca Ca 5 min

Behandling av personuppgifter

Så påverkar GDPR din organisation

1 av 4 | ca Ca 5 min

Rollerna som skapar en dataskyddskultur

2 av 4 | ca Ca 5 min

Anpassa system och marknadsföring

3 av 4 | ca Ca 5 min

Genomförandeprocessen

4 av 4 | ca Ca 5 min

Kraven som dina kunder kan ställa

GDPR i det dagliga arbetet

1 av 6 | ca Ca 10 min

Din roll som chef

2 av 6 | ca Ca 5 min

Checklista: Prioritera rätt

3 av 6 | ca Ca 5 min

Planering och rutiner i vardagen

4 av 6 | ca Ca 5 min

Informations- och kommunikationskrav

5 av 6 | ca Ca 10 min

Om något går fel

6 av 6 | ca Ca 5 min

Se möjligheterna med GDPR

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

GDPR för medarbetare passar för:

  • Organisationer som menar allvar med sitt GDPR-arbete. När dina medarbetare har genomgått snabbutbildningen har samtliga i din organisation fått grundläggande utbildning i integritetsskydd, behandling av personuppgifter och lagstiftningen i sig.
  • Dig som vill dokumentera att dina medarbetare har grundläggande kunskaper om  det gällande regelverket. Som beställare av flera licenser (fler än 5) får du tillgång till en admin-vy där du får översikt över vilka som har påbörjat respektive avslutat kursen.
  • Organisationer som vill minimera risken för incidenter. En undersökning har visat att den mänskliga faktorn ligger bakom 37 procent av alla dataskyddsbrott. Att erbjuda dina medarbetare träning i GDPR är ett viktigt steg för att undvika felaktigheter – och eventuellt höga bötesbelopp.
Chefs logotyp
Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera?

Kontakta oss direkt på info@chefakademin.se så hjälper vi dig.