Tillbaka till programmet Så leder du på distans

Så leder du på distans

2 halvdagar + coaching
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Distansutbildning
10 995 kr *
* Pris exkl. moms.


  • Grundlig teoretisk förståelse för hur ledarskap på distans och virtuella team kan fungera.
  • Få metoder, verktyg och best practice i hur du motiverar och leder medarbetare på distans.
  • Individuell feedback på dina egna reflektioner och din handlingsplan för ledarskap på distans.
  • Hög kunskapsutväxling när föreläsningar, grupparbeten och självstudier blandas online.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

I denna onlineutbildning får du verktyg för att leda dina medarbetare på distans – något som blivit helt avgörande under pandemin, och som är framtiden för effektiva, moderna verksamheter och inom smart ledarskap.

Tekniken genomgår en evolution. Det gör att våra arbetssätt genomgår en revolution; vi kan jobba var som helst, när som helst, och med vilka som helst. Jorden har helt enkelt krympt. Under pandemin har vi dessutom blivit tvingade att använda dessa nya arbetssätt; att jobba tillsammans, fast åtskilda. Men det här kräver en särskild sorts ledarskap; ett bra ledarskap på distans.

För att göra det behöver man både kunskap, verktyg och kanske framförallt, ett förhållningssätt. Med detta kommer du att kunna vara en bra ledare både under pandemin, men också framöver, då vi ska kunna utnyttja kompetens över hela världen.

Genom utbildningen i distansledarskap får du lära dig det som forskningen säger om ledarskap på distans, virtuella team, virtuella möten, tillit och kommunikation via informationsteknologi.

Du kommer också få sätta ord på dina erfarenhetsbaserade kunskaper och genom att nätverka med de andra kursdeltagarna också få ta del av deras kunskaper och insikter. Ni kommer att genomföra gruppuppgifter på distans, och med hjälp av personlig coachning och en egen handlingsplan lämnar du kursen redo att tillämpa distansledarskapet i din vardag.

Efter utbildningen har du:

  • Kunskap om och förståelse för teorier kring ledarskap med tillit, ledarskap på distans, virtuella team och kommunikation via teknologi.
  • Praktisk tillämpning av metoder och verktyg.
  • Nätverkande och reflekterande som ger insikter i egna kunskaper.
  • Egen handlingsplan som coachats fram I personlig handledning.
  • Kunskap för att bli en effektiv och sund ledare på distans – samt bevis på detta.

NYFIKEN? FÅ ETT KOSTNADSFRITT SMAKPROV!

Är du intresserad av utbildningen men vill veta mer innan du bestämmer dig? Möta kursledaren och få ett smakprov på innehållet? Då är du välkommen att ta del av inspelningen av det kostnadsfria introduktionswebbinarium som gavs i februari!

Så är utbildningen upplagd

Kursen blandar flera olika pedagogiska tekniker. Vi inleder med ett webbinarium under ledning av Lena Lid Falkman, erfaren forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Du får här tillgång till nyttiga artiklar, tips och annat material.

Därefter följer distansarbete i grupp – ni träffas virtuellt i gruppen och löser gemensamt en uppgift. Du skriver också en personlig handlingsplan för ditt ledarskap på distans, inspirerat av teorin och dina egna erfarenheter.

Därefter tar du del av individuell coachning med kursledaren, där du får feedback på din handlingsplan. Du skriver också en reflektionsuppgift i form av ett lärpapper.

Vi avslutar genom att ses i webbinarium med presentation av gruppuppgift, diskussion och feedback på handlingsplaner och lärpapper. Du lämnar kursen med teoretiska kunskaper om ledarskap på distans, medvetenhet om dina egna erfarenheter och färdigheter, erfarenhet av att samarbete och leda på distans samt en egen handlingsplan som visar hur du kan arbeta framåt i din organisation.

De digitala föreläsningstillfällena hösten 2021 äger rum:

10/9 och 24/9, klockan 09.00-12.00.

19/10 och 11/11, klockan 09.00-12.00.

Du bör kunna delta vid båda tillfällena som ingår i den start du valt.

Det här är Chef

Lena Lid Falkman
Utbildare

Ekonomie doktor Lena Lid Falkman är ledarskapsforskaren som fått pris för sin forskning både i USA och i Europa. Hennes fokus är ledarskap och kommunikation. De senaste åren har hon särskilt studerat hur tekniken förändrar hur vi arbetar, samarbetar, lever och leder.

År 2014 skrev hon boken Virtuella Möten och hon har drivit forskningsprojektet Framtidens Kontor. Lena är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid Karlstads universitet.

Lena är dessutom en van utbildare i exekutiva chefsutbildningar, och har föreläst för såväl FN som Sveriges största företag och myndigheter. Hon är ofta inbjuden till branschkonferenser och som expertkommentator i media. Lena driver också Tidspodden tillsammans med Chefakademins effektivitetsexpert Petra Brask.

Utbildningens innehåll:

Introduktion och teoriavsnitt

1 av 4

Tillit på distans

2 av 4

Virtuella team

3 av 4

Ledarskap genom kommunikation

4 av 4

Att jobba tillsammans isär

Aktion – grupparbete

1 av 5

Utbyte av erfarenheter och nätverkande

2 av 5

Använda erfarenhetsbaserad kunskap

3 av 5

Leda en grupp på distans

4 av 5

Hålla virtuella möten

5 av 5

Kommunicera på distans

Reflektion och examination

1 av 4

Inlämningsuppgift: Reflektioner

2 av 4

Författande av en handlingsplan

3 av 4

Individuell coachning och feedback från kursledare

4 av 4

Examination med certifikat/diplom

Det här får du:

Flexibelt lärande online
Utbildning där du befinner dig – med samma kvalitet som i ett klassrum.

Aktuell kunskap
Stöd och verktyg inom aktuella chefsämnen förmedlad av kunniga experter.

Erfarenhetsutbyte
Möt andra chefer i samma situation som du själv, och ta del av varandras erfarenheter.

Chefs logotyp
Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.