Tillbaka till kurser Boosta dig inom lönesättning och löne­samtal

Boosta dig inom lönesättning och löne­samtal

Ca 2-3 tim (beroende på genomförandetakt)
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Distanskurs
1 995 kr *
* Pris exkl. moms.

4.7


  • Lär dig att bemöta svåra situationer som kan uppstå under lönesamtal och vilka vanliga fallgropar du ska undvika.
  • Verktyg och knep som ger dig förutsättningar för en lyckad lönesättning.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Ekonomiskt krisläge och uppskjuten avtalsrörelse gör årets lönearbete svårt på många vis. Chefs digitala utbildning i lönesättning och lönesamtal hjälper dig att sätta lön på bästa sätt.

Lön är ett användbart verktyg du som chef har i verktygslådan. Den ska värdera och synliggöra arbetsinsatser och motivera utveckling.

Men alltför sällan talas det om hur lönen faktiskt sätts och hur löneprocessen går till. Vilka olika steg finns under lönesättningsprocessen och vad säger du när medarbetaren vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

Chefs webbkurs ”Lönesättning och lönesamtal” passar dig som:

  • Är lönesättande chef.
  • Vill ha vägledning i löneprocessens olika delar.
  • Vill få inspiration eller tillgång till matriser, policys och checklistor.
  • Tycker lönesamtal är något jobbigt och vill lära dig att se fram emot dem.

AnnCharlotte Bretan är en av Sveriges mest erkända löneexperter. Hon arbetar som konsult inom frågor som rör lön, motivation och ledarskap – och har i flera år varit Chefs expert på lönerelaterade frågor. Hösten 2018 utkom hon med en bok om lönesättning på bokförlaget Liber.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Medlem i Ledarna?

Medlemmar i chefsorganisationen Ledarna har 25 procent rabatt på denna kurs. Klicka här för att utnyttja rabatten.

Ledarnas logotyp.
Expert

AnnCharlotte Bretan är en av Sveriges mest erkända löneexperter. Hon arbetar som konsult inom frågor som rör lön, motivation och ledarskap – och har i flera år varit Chefs expert på lönerelaterade frågor. Hösten 2018 utkom hon med en bok om lönesättning på bokförlaget Liber.

Den här kursen innehåller

Sammanhanget

1 av 3 | ca Ca 10 min

Vad är egentligen lön?

2 av 3 | ca Ca 10 min

Löneprocessen

3 av 3 | ca Ca 15 min

Viktiga förutsättningar

Förberedelserna

1 av 3 | ca Ca 10 min

Gör en bedömning

2 av 3 | ca Ca 5 min

Förbered dig väl

3 av 3 | ca Ca 10 min

Verktyg: Lönematrisen

Genomförandet

1 av 3 | ca Ca 10 min

Lönesamtalet

2 av 3 | ca Ca 5 min

Uppföljning

3 av 3 | ca Ca 5 min

Avslutande tips

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Vill du lära dig se fram emot lönesamtalen?

Ingen gillar svåra samtal – och när det handlar om pengar kan det bli extra känsligt. Det viskas vid kaffeautomaten och det spekuleras bakom stängda dörrar. Det är dags att lägga korten på bordet – hur går det egentligen till när lönen sätts?

I denna webbkurs får du lära dig alla steg i lönesättningsprocessen. Från förberedelsearbetet till utvärdering och uppföljning. En av Sveriges mest erkända experter på lön och ledarskap, AnnCharlotte Bretan, förklarar hur kan du arbeta för att själva lönesamtalet blir så odramatiskt som möjligt. Du får handfasta tips hur du kan hantera svåra situationer och bemöta argument. Vilka fallgropar ska du inte falla i?

Du får tydlig vägledning, användbara matriser och konkreta checklistor som kan stötta och underlätta i lönesättningsprocessen. Kom ihåg, alla kan inte bli nöjda med sin lön – men alla kan bli nöjda med sättet på vilket lönesamtalet genomförs.

Det här är Chef

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”Lönesättning och lönesamtal”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.