Tillbaka till kurser Management Acceleration Program

Management Acceleration Program

3+2+3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
65 000 kr *
* Pris exkl. moms. Kost och logi tillkommer.

4.5


  • Drivkrafter och samband mellan strategi, organisering, värdeskapande och affärsutveckling.
  • Helhetsperspektiv som förbättrar din förmåga att kommunicera, fatta beslut och samarbeta.
  • Ett viktigt steg vidare i din karriär och i din personliga utveckling.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

I det här programmet får du förutsättningar att effektivt kommunicera med chefer inom områden utanför dina egna specialområden, samt bidra till den strategiska verksamhetsdialogen.

Du tillägnar dig en gedigen förståelse för effektiv ledning av verksamheter, ekonomiskt värdeskapande och effektivitet, samt får en fördjupad inblick i sambanden mellan ägarkrav och verksamhetsstyrning. 

Du har förutsättningar för att utveckla verksamhetens konkurrenskraft och utvecklingsförmåga. Du känner dig trygg i att arbeta med nyckeltal och du förstår vad som ligger bakom dem. Du har en fördjupad förståelse för hur du bidrar till en accelererad verksamhetsdialog.

Management Acceleration Program fungerar även utmärkt som alternativ eller komplement till interna talangprogram och ökar möjligheterna till ett vidare kliv i karriären.

För vem?

Programmet riktar sig till dig som är chef, eller arbetar som specialist och har ekonomiskt ansvar. Du arbetar under företagets ledning och stöttar den strategiska verksamhetsdialogen.

Du har ansvar för budget och resultat. Du har erfarenhet som chef/ledare/specialist, och förväntas stödja din ledning i en strategisk dialog och ha insyn i ägarens krav på värdeskapande och styrning.

Programmet är internatbaserat och genomförs i Stockholm. Management Acceleration Program kan också ses som ett insteg till Mgruppens Executive MBA. Här fördjupar du dig inom områden som Executive Leadership & Management, Executive Master of Strategy samt Executive Master of Finance.

Målsättning med utbildningen

Programmet syftar till att öka din förståelse för helheten i affärsutvecklings- och ledningsfrågor. Efter utbildningen kan du förstå komplexiteten i värdeskapande och kunna driva strategiska frågor och processer.

Ur innehållet:

  • Organisation och verksamhetsutveckling
  • Ledningsgruppens ändamål och dynamik
  • Strategi, omvärldsanalys och konkurrenskraft
  • Ekonomi och värdeskapande
  • Marknadsföring och att bygga ett varumärke

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 15% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Gunnar Åkesson
Ansvarig

Gunnar Åkesson har en bakgrund som forskare och lärare i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har varit programansvarig och teamledare för företagsinterna program vid Institutet för Företalgsledning (IFL) och programansvarig för både skräddarsydda och öppna ledarutvecklingsprogram vid Handelshögskolan Executive Education.

Vid sidan av rollen som programansvarig verkar Gunnar som coach och handledare till nyckelbefattningshavare. Han arbetar dessutom som konsult och rådgivare i affärs- och ledarutvecklingsfrågor med fokus på förändring och kommunikation.

Det här får du:

Fördjupad kunskap
Gedigna klassrumsutbildningar med lång erfarenhet.

Kursintyg
Ett intyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. Intyget passar bra att rama in och visa upp på kontoret.

Praktisk träning
Träning, reflektion och samtal i grupp.

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Programmet är upplagt i internatbaserade moduler.

Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar programmet därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Förkunskaper:
Du har chefs- och ledarerfarenhet. Du har antagligen budgetansvar, områdesansvar eller ansvar för en avdelning.

Chef och ledarforum

Din chef spelar roll för din utveckling

Chef och ledarforum är en kostnadsfri halvdagsutbildning för dig som är chef till deltagare på någon av Mgruppens utbildningar. Utbildningen är en introduktion till Mgruppens pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning. Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig

Därför använder vi blended learning

Mgruppens logotyp

Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Mgruppen så får du hjälp. Ring 08-731 41 51 eller maila info@mgruppen.se