Tillbaka till kurser

Ny som chef-dagen

Heldag
Ny som chef
Dagutbildning
5 495 kr *
* Pris exkl. moms. I priset ingår webbkursen "Stresshantering för chefer".

4.8


  • Rusta dig med kunskap inför ett flertal vanliga situationer som du kan hamna i som ny chef.
  • Få praktiska metoder, tips och verktyg från de främsta experterna och cheferna.
  • Träffa och nätverka med andra nya chefer från olika branscher.
  • Webbkurs på köpet!

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Står du inför ett nytt chefsjobb? Har du nyligen blivit chef? Kanske du haft chefsrollen ett tag? På Chef vet vi hur svårt det är att vara uppdaterad i en vardag där förutsättningarna ständigt ändras. Det kan kännas närmast övermäktigt med allt man förväntas ha koll på. Därför skapade vi Ny som chef-dagen.

OBS! På grund av den pågående pandemin hålls Ny som chef-dagen digitalt via länk. Kontakta evenemang@chef.se vid frågor om befintliga bokningar.

Chefs experter har skräddarsytt Ny som chef-dagen genom att plocka ut de viktigaste ämnena från de främsta ledarskapsutbildningarna. Vi rustar dig inför vanliga situationer som du kommer att hamna i som chef.

Du får praktiska metoder, tips och verktyg från de främsta experterna som har egen chefserfarenhet. Du får dessutom tillfälle att nätverka med andra chefer från olika branscher.

Ny som chef-dagen vänder sig till dig som är ny i din chefsroll – oavsett om du leder en ny grupp eller har blivit chef över gamla kollegor. Antingen har du precis skrivit på chefskontraktet eller hunnit bli varm i kläderna.

Utbildningsdagen passar även dig som har hunnit jobba som chef några år men aldrig gått den där ledarskapsutbildningen.  Det är aldrig för sent att bli ditt bästa chefsjag.

Hör Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin berätta om Ny som chef-dagen

Dagens program i korthet:

Förmiddag

1 av 7 | ca 10 min

8:30 – Introduktion

Praktisk information om dagen.

2 av 7 | ca 65 min

8:40 – Hitta din ledarstil

Vilka är just dina styrkor och svagheter som kommer att synas i din ledarroll? Under förmiddagen kommer vi att titta på olika ledarstilar och visa hur de fungerar. Med stor sannolikhet behöver du anpassa din ledarstil efter både situation och medarbetare. Din ledarstil ska stämma överens med dina och organisationens värderingar. Leds av: Magnus Feldt

3 av 7 | ca 10 min

9:45 – Fikapaus

4 av 7 | ca 60 min

9:55 – Arbetsrätt

Som chef behöver du ha stenkoll på arbetsrätten och reglerna som hanterar bland annat kränkande särbehandling. Under en effektiv timme får du de grundläggande kunskaper du behöver veta om arbetsrätten från vår expert, och möjlighet att ställa frågor. Leds av: Fredrik Dahl

5 av 7 | ca 5 min

10:55 – Bensträckare

6 av 7 | ca 60 min

Personlig effektivitet

Svämmar mejlen över? Står medarbetarna på kö för att prata med dig? Känns det som att tiden aldrig räcker till? Här får du verktyg för en effektiv mejlhantering och tips på hur du kan definiera hur du använder din tid och vilka som är dina stora tidstjuvar. Frigör mer tid för värdeskapande uppgifter med smart planering och prioritering. Leds av: Petra Brask

7 av 7 | ca 45 min

Lunch

Eftermiddag

1 av 6 | ca 65 min

12:45 – Coachning för ledare

Idag ställs allt högre krav på dig som chef för att behålla kompetenta medarbetare. Som chef ska du inte sitta på alla lösningar, däremot behöver du behärska coachingmetoder för att frigöra potential och motivation hos dina medarbetare. Under detta block får du konkreta verktyg i coaching – konsten att lyfta dina medarbetare och låta dem komma med smarta idéer och lösningar själva, samtidigt som du ger minimalt med energi och håller låg profil utan att instruera. Leds av: Anna Lundwall och Magnus Feldt

2 av 6

13:50 – Bensträckare

3 av 6 | ca 70 min

13:55 – Skapa självgående team

Vill du vara en ledare som utvecklar dina medarbetare till självgående högpresterande, välmående proffs? Vill du dessutom ha ett team som trivs tillsammans, sätter laget före jaget och känner att de har en bra chef? Vi går igenom olika ledarstilar och visar hur de fungerar. Vi går igenom konkreta modeller och verktyg som kan hjälpa dig att både hitta din egen personliga ledarstil och behärska de mest användbara ledaregenskaperna. Vi kopplar även dessa metoder till hur du leder en grupp med individer på olika utvecklingsnivå. Leds av: Magnus Feldt

4 av 6 | ca 10 min

Fikapaus

5 av 6 | ca 75 min

15:15 – Svåra medarbetarsamtal

I din nya roll som chef innebär det att ta en hel del obekväma samtal. Du som chef har ett ansvar att medvetandegöra saker som inte fungerar på arbetsplatsen. Det kan handla om att en medarbetare luktar illa, beter sig olämpligt på firmafesterna eller kanske behöver omplaceras. De här samtalen ska inte skjutas upp – ingen av dina medarbetare ska behöva bli den som alla pratar om. Här du får lära dig modellen för svåra samtal steg för steg – före, under och efter samtalet. Leds av: Anna Lundwall & Magnus Feldt

6 av 6

16:30 – Avslut

Det här får du:

Experternas bästa tips
Nyttiga insikter inom de viktigaste chefsområdena.

Fina erbjudanden
Som deltagare på får du unika erbjudanden från Chef som hjälper dig att ta ditt ledarskap vidare.

Webbkurs på köpet
Lär dig arbeta effektivt i Chefs webbkurs – gör den när det passar dig.

Programpunkter:

Hitta din ledarstil

 Vilka är just dina styrkor och svagheter som kommer att synas i din ledarroll? Under förmiddagen kommer vi att titta på olika ledarstilar och visa hur de fungerar. Med stor sannolikhet behöver du anpassa din ledarstil efter både situation och medarbetare. Din ledarstil ska stämma överens med dina och organisationens värderingar.

Magnus Feldt
Leds av

I sin roll som konsult inom HR och ledarskapsutveckling är Magnus Feldt examinerad handledare i situationsanpassat ledarskap.

Magnus har utbildat över ett tusen framgångsrika ledare inom företag som ElgigantenOrkla och Granngården samt har en bakgrund som HR-chef på Elgiganten.

Arbetsrätt

Som chef behöver du ha stenkoll på arbetsrätten och reglerna som hanterar bland annat kränkande särbehandling. Under en effektiv timme får du de grundläggande kunskaper du behöver veta om arbetsrätten från vår expert, och möjlighet att ställa frågor.

Advokat Fredrik Dahl
Leds av

Fredrik Dahl är en av de främsta experterna i Sverige på arbetsrätt. Han har efter många år blivit en nyckelperson på advokatfirman Vinge, och har en finkalibrerad kompass bland lagarna som omgärdar våra arbetsplatser.

Personlig effektivitet

Svämmar mejlen över? Står medarbetarna på kö för att prata med dig? Känns det som att tiden aldrig räcker till? Här får du verktyg för en effektiv mejlhantering och tips på hur du kan definiera hur du använder din tid och vilka som är dina stora tidstjuvar. Frigör mer tid för värdeskapande uppgifter med smart planering och prioritering.

Petra Brask, expert inom personlig effektivitet.
Leds av

Petra Brask har med över 20 års arbetslivserfarenhet undervisat i tidseffektivitet för tusentals deltagare både i Sverige och internationellt. Hon har utbildat och coachat både chefer och anställda i en mängd organisationer, allt från FN till Coca-Cola.

Nyhet!

Webbkurs på köpet (värde 1995 kr)

Som deltagare på Ny som chef-dagen får du även tillgång till Chefs webbkurs Stresshantering för chefer, helt utan kostnad.

Lär dig konkreta verktyg för att hantera din egen stress och hur du kan stötta dina medarbetare under intensiva perioder.

Nyhet!

Coaching

Idag ställs allt högre krav på dig som chef för att behålla kompetenta medarbetare. Som chef ska du inte sitta på alla lösningar, däremot behöver du behärska coachingmetoder för att frigöra potential och motivation hos dina medarbetare.

Under detta block får du konkreta verktyg i coaching – konsten att lyfta dina medarbetare och låta dem komma med smarta idéer och lösningar själva, samtidigt som du ger minimalt med energi och håller låg profil utan att instruera. 

Anna Lundwall
Leds av

Coachingdelen leds av ledarskapskonsulten Anna Lundwall. Anna har utbildat i ledarskap i drygt 15 år både i Sverige och nordiska sammanhang och är diplomerad i ett flertal personlighetstester och ledarskapsmodeller.

Hon har en spännande bakgrund som skådespelare och personalvetare, med ett genuint intresse för människor och beteendevetenskap.

Skapa självgående team

Vill du vara en ledare som utvecklar dina medarbetare till självgående högpresterande, välmående proffs? Vill du dessutom ha ett team som trivs tillsammans, sätter laget före jaget och känner att de har en superbra chef?

Vi går igenom olika ledarstilar och visar hur de fungerar. Vi går igenom konkreta modeller och verktyg som kan hjälpa dig att både hitta din egen personliga ledarstil och behärska de mest användbara ledaregenskaperna. Vi kopplar även dessa metoder till hur du leder en grupp med individer på olika utvecklingsnivå.

Anna Lundwall och Magnus Feldt
Leds av

Kursdelen leds av Anna Lundwall och Magnus Feldt.

Svåra medarbetarsamtal

I din nya roll som chef innebär det att ta en hel del obekväma samtal. Du som chef har ett ansvar att medvetandegöra saker som inte fungerar på arbetsplatsen. Det kan handla om att en medarbetare luktar illa, beter sig olämpligt på firmafesterna eller kanske behöver omplaceras.

De här samtalen ska inte skjutas upp – ingen av dina medarbetare ska behöva bli den som alla pratar om. Här du får lära dig modellen för svåra samtal steg för steg – före, under och efter samtalet.

Kursdelen leds av Anna Lundwall och Magnus Feldt.

Välkommen till Ny som chef-dagen!

Så var Ny som chef-dagen 2018

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Chefs logotyp
Ny som chef-dagen presenteras av Chef.