Tillbaka till programmet Ny som chef – Dina 100 första dagar

Ny som chef – Dina 100 första dagar

Egenstudier, ca 2-10 tim
Ny som chef
Webbutbildning
995 kr *
* Pris exkl. moms.

4.0


  • Överblick över de viktigaste områdena att prioritera när du nyss tillträtt som chef.
  • Checklistor och handplockade lästips från Chef som hjälper dig på vägen från ny chef till erfaren ledare.
  • Praktiska övningar att genomföra på egen hand för att utveckla ditt ledarskap.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Det sägs att du har 100 dagar på dig att göra avtryck som ny chef. Då ska du ha visat vem som bestämmer, ha förändrat, effektiviserat och förbättrat resultatet. Men du kan vara lugn – de 100 dagarna är en myt!

Ändå är början viktig – då lägger du grunden för hur du ska vara chef och hur du uppfattas. Har du inte erfarenhet av att leda andra kan du behöva stöd i din nya roll.

”Ny som chef – de 100 första dagarna” passar dig som:

  • Är ny i arbetsledande position
  • Vill ha tips om hur du kan etablera och utveckla ditt ledarskap
  • Behöver skaffa överblick inom de viktigaste chefsområdena

Så här fungerar våra webbutbildningar

Den här utbildningen bygger helt på egenstudier, i form av video, bilder, text, och frågor. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan spara viktiga insikter till din personliga kunskapsbank för att lätt hitta tillbaka till dem. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet – gör det flera gånger om du vill testa dig själv. Efter avklarad kurs får du ett digitalt diplom du kan dela i sociala medier.

Det här är Chef

Maria Gerlofson
Expert

Maria Gerlofson är ekonom, certifierad coach, journalist och författare, samt bokredaktör på Chef. Hon är konsult i kommunikation, ledarskap och kreativitet i företaget Act and Grow. Maria är utbildad inom stresshantering med ACT, Acceptance and Commitment Training, och seminarieledare för Chef Seminarium inom stresshantering och hållbart ledarskap.

Maria var tidigare chefredaktör på Tidningen PS! och LevaPS! om personlig utveckling och psykologi. Hon har varit redaktör på Tidningen Ledarskap och Platsforum Management på Svenska Dagbladet. Hon har även varit improvisationsskådespelare och teaterlärare. Hon är också författare till böckerna ”Drömchef eller stressmakare? 9 vägar till hållbart ledarskap”, ”Mod – Stå upp för dig själv” och ”Coachboken”, tillsammans med Anja Lindberg.

Texterna och lästipsen i den här webbkursen har satts ihop av Maria. På vägen kommer du också möta flera av Chefs ämnesexperter. Dessa har du möjlighet att bekanta dig närmare med i Chefs fördjupade webbkurser – som du här får glimtar ur. Genom kursens lästips får du också tillgång till handplockade artiklar ur Metodbanken, som annars är tillgänglig exklusivt för Chefs prenumeranter.

Utbildningen innehåller

Bli en ledare

1 av 4 | ca 5 min

Välkommen, nyblivna chef!

2 av 4 | ca 5 min

Lär känna organisationen

3 av 4 | ca 5 min

Led dig själv

4 av 4 | ca 5 min

Så funkar folk

Sätta mål och leda teamet

1 av 5 | ca 5 min

Sätt smarta mål och agera

2 av 5 | ca 5 min

Kommunikation

3 av 5 | ca 10 min

Var tidssmart

4 av 5 | ca 5 min

Led ditt team

5 av 5 | ca 5 min

Motivera och engagera

Chefens utmaningar

1 av 4 | ca 5 min

Fatta beslut

2 av 4 | ca 10 min

Leda förändring

3 av 4 | ca 10 min

Konflikter och svåra samtal

4 av 4 | ca 10 min

Håll i längden – hållbart ledarskap

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Vill du börja chefsjobbet på bästa sätt?

Att vara chef kan kännas ensamt. Har du just klivit in i din nya ledarroll har du kanske inte heller någon självklar kollega att fråga om råd på vägen. Denna webbkurs är tänkt att fungera som ett stöd för dig som är ny på chefsjobbet och som behöver orientera dig inom chefskapets viktigaste aspekter – som att leda och motivera ditt team, sätta mål och kommunicera, fatta beslut och hantera förändringsarbete och konflikter.

Du får tips som visar dig i rätt riktning, övningar att genomföra på din arbetsplats, handplockade lästips och insikter från Chefs experter. Gör ett kursavsnitt i veckan, eller hela kursen under en och samma vecka – det är upp till dig. Huvudsaken är att du blir dina medarbetares bästa möjliga chef!

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”Ny som chef – de 100 första dagarna”?
Vad roligt! Alla webbkurser går att köpa till en större grupp, t.ex. alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!