Tillbaka till kurser Ordförandekurs

Ordförandekurs

3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
61 200 kr *
* Pris exkl. moms. I priset ingår måltider, kursmaterial samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network

4.4


 • Praktik, fakta och inspiration i liten grupp.
 • Automatiskt medlemskap i Michaël Berglund Board Network med kostnadsfria seminarier.
 • Kursledare med mångårig erfarenhet av styrelsearbete i välkända organisationer.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

En kurs specialinriktad till dig som är styrelseordförande, eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett bolag.

Under några intensiva dagar varvas teori och praktik, fakta och inspiration. Du får träffa kurskollegor som står inför samma frågeställningar som du och en möjlighet att stämma av dina funderingar och utmaningar med vår mycket erfarna kursledare Katarina Bonde samt inbjudna gästföreläsare.

Denna utbildning har sedan några år tillbaka drivits framgångsrikt i Michaël Berglund Executive Academys regi i centrala Stockholm och har varit mycket uppskattad.

Utbildningen bedrivs i en liten grupp med max 8-10 deltagare som alla har god erfarenhet av styrelsearbete och i många fall även i rollen som styrelseordförande.

Genom att begränsa antalet deltagare har vi möjlighet att verkligen ge samtliga kursdeltagare det utrymme de önskar avseende frågeställningar och erfarenhetsutbyte såväl sinsemellan som med kursledaren och våra gästföreläsare som tidigare varit bl a Erik Strand, Karin Forseke, Arne Karlsson, Ingrid Bonde m fl.

Gästföreläsare var under kurstillfället i oktober 2020: Jan Scherman, tidigare vd för TV4, Rustan Panday, ordförande för Storytel, Michael Wolf, tidigare vd för Swedbank, Eva Swartz Grimaldi, ordförande i Doberman, Apotea och Michaël Berglund, grundare av Michaël Berglund AB samt Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi.

Kursstarter våren 2021: 14-16 april respektive 2-4 juni.

Michaël Berglund Board Network

Kursen avslutas med provskrivning och diplomering. Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Arrangeras av: Michaël Berglund Board Value

Michaël Berglund Board Value erbjuder sedan 2011 utbildning i styrelsekunskap på fler olika nivåer, både genom öppna och skräddarsydda kurser. 

Ett professionellt arbete i bolagets ledning och styrelse är avgörande för ett företags utveckling och framtid. Genom att ledning och styrelse är rätt sammansatt, har rätt kunskap, är strategiskt inriktad och förstår affären stärks företagets konkurrenskraft och tillväxtpotential.

Vi har utbildningarna som lyfter både dig själv och verksamheten. Samtidigt blir du medlem i vårt unika styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network.

Kursledare: Katarina Bonde

Katarina Bonde är en mycket rutinerad styrelseledamot och ordförande i både noterade och onoterade bolag. För närvarande har hon uppdrag som styrelseordförande i Opus Group AB, Flatfrog LaboratoriesImint AB, Mentimeter AB och Reason Studios samt ledamot i Mycronic AB och Stillfront Group AB. Hon har också varit VD för ett antal IT-företag i Sverige och USA. Hon har även under 4 år varit ledamot av Rådet för försäljning av statliga bolag.

Katarina Bonde

Ur innehållet:

 • Ordförande – ledare men inte chef
 • Bolagets roll i samhället
 • Styrelsens organisation och arbetsplanering
 • Ordförande och Ägarna
 • Strategi
 • Ordförande och VD
 • Kommunikation och bolagsrapporter
 • Ordförande och revisionen
 • M&A, Försäljning och förvärv
 • Hållbart företagande
 • Digitalisering – har styrelsen med det att göra?

Det här får du:

Grundlig sakkunskap
Lär dig om ordföranderollen av några av landets främsta föreläsare.

Diplom
Efter genomförd kurs och slutprov mottar du ett diplom.

Ett unikt nätverk
Efter kursen blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

MIchaël Berglund rekryterar och utvecklar förebilder

Kursen presenteras av Michaël Berglund.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.