Tillbaka till kurser Professionellt styrelse­arbete

Professionellt styrelse­arbete

3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
31 700 kr *
* Pris exkI. moms. priset ingår kursmaterial, luncher och två middagar samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network.

4.65


 • Få koll på lagar, ekonomiska begrepp och andra viktiga aspekter av styrelsearbetet.
 • Automatiskt medlemskap i Michaël Berglund Board Network med kostnadsfria seminarier.
 • Kursledare med mångårig erfarenhet av styrelsearbete i välkända organisationer.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Är du styrelseledamot i ett aktiebolag, eller siktar på att bli det? Rusta dig med en stabil grund kring vad styrelsearbetet handlar om.

Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. 

Bland tidigare gästföreläsare: Kerstin Hessius, Lisa Lindström, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Eva Swartz Grimaldi, Gunilla Östberg m fl.

Michaël Berglund Board Network

Kursen avslutas med provskrivning och diplomering. Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

I samarbete med Michaël Berglund Board Value

Michaël Berglund Board Value erbjuder sedan 2011 utbildning i styrelsekunskap på fler olika nivåer, både genom öppna och skräddarsydda kurser. 

Ett professionellt arbete i bolagets ledning och styrelse är avgörande för ett företags utveckling och framtid. Genom att ledning och styrelse är rätt sammansatt, har rätt kunskap, är strategiskt inriktad och förstår affären stärks företagets konkurrenskraft och tillväxtpotential.

Vi har utbildningarna som lyfter både dig själv och verksamheten. Samtidigt blir du medlem i vårt unika styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network.

Peter Malmqvist, Carl Svernlöv, Magnus Bild
Kursledare

Kursen leds av experter med lång och gedigen erfarenhet av styrelsearbete:

Peter Malmqvist (medverkar vid kursstart 4 maj)

Peter Malmqvist är en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Han har tidigare varit börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Carl Svernlöv

Carl Svernlöv är advokat på Baker & McKenzie och adjungerad professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Magnus Bild (medverkar vid kursstart 25 januari)

Magnus Bild är medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

UR INNEHÅLLET:

 • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
 • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
 • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
 • Företagsanalys, företagsvärdering
 • VD-rekrytering, VD-utvärdering
 • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
 • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
 • Provskrivning och diplomering

Det här får du:

Grundlig sakkunskap
Heltäckande kunskap om styrelsearbetet, förmedlad av några av landets främsta föreläsare.

Diplom
Efter genomförd kurs och slutprov mottar du ett diplom.

Ett unikt nätverk
Efter kursen blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Utbildning i vacker skärgårdsmiljö

Kursen äger rum på Högberga Gård på Lidingö, med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv.

Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

MIchaël Berglund rekryterar och utvecklar förebilder

Kursen presenteras av Michaël Berglund.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.