Tillbaka till kurser Professionellt styrelse­arbete

Professionellt styrelse­arbete

3 dagar
Chef i ledningsgrupp
Flerdagarskurs
31 700 kr *
* Pris exkI. moms. priset ingår kursmaterial, luncher och två middagar samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network.

4.65


 • Få koll på lagar, ekonomiska begrepp och andra viktiga aspekter av styrelsearbetet.
 • Automatiskt medlemskap i Michaël Berglund Board Network med kostnadsfria seminarier.
 • Kursledare med mångårig erfarenhet av styrelsearbete i välkända organisationer.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Är du styrelseledamot i ett aktiebolag, eller siktar på att bli det? Rusta dig med denna heltäckande utbildningsgrund i vad styrelsearbetet handlar om.

Utbildningen Professionellt styrelsearbete ger en heltäckande bild av allt vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, vad arbetet i styrelsen bör innehålla och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten. Kursen bjuder på högt tempo, bra deltagare, många intressanta exempel och avslutas med provskrivning och diplomering.

För dig i eller nära styrelsen

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag.

Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag.

Michaël Berglund Board Network

Kursen avslutas med provskrivning och diplomering. Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

I samarbete med Michaël Berglund Board Value

Michaël Berglund Board Value erbjuder sedan 2011 utbildning i styrelsekunskap på fler olika nivåer, både genom öppna och skräddarsydda kurser. 

Ett professionellt arbete i bolagets ledning och styrelse är avgörande för ett företags utveckling och framtid. Genom att ledning och styrelse är rätt sammansatt, har rätt kunskap, är strategiskt inriktad och förstår affären stärks företagets konkurrenskraft och tillväxtpotential.

Vi har utbildningarna som lyfter både dig själv och verksamheten. Samtidigt blir du medlem i vårt unika styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network.

Carl Svernlöv, Marie-Louise Kjellström & Peter Malmqvist
Kursledare

Kursen leds av tre experter med lång och gedigen erfarenhet av styrelsearbete:

Carl Svernlöv

Carl Svernlöv är advokat på Baker & McKenzie och adjungerad professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Peter Malmqvist

Peter Malmqvist är en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Han har tidigare varit börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Marie-Louise Kjellström

Marie-Louise Kjellström, partner och affärsområdeschef på Michaël Berglund AB. Marie-Louise är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB. Hon har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group, Vice President Global Corporate Sales & Development på SAS och VD på Eniro Sverige. Marie-Louise har även mer än 20 år av styrelseerfarenhet från t.ex. Stockholms Handelskammare, Paynova, Projectplace och Hemnet.

UR INNEHÅLLET:

 • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
 • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
 • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
 • Företagsanalys, företagsvärdering
 • VD-rekrytering, VD-utvärdering
 • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
 • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
 • Provskrivning och diplomering

Det här får du:

Grundlig sakkunskap
Heltäckande kunskap om styrelsearbetet, förmedlad av några av landets främsta föreläsare.

Diplom
Efter genomförd kurs och slutprov mottar du ett diplom.

Ett unikt nätverk
Efter kursen blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Utbildning i vacker skärgårdsmiljö

Kursen äger rum på Högberga Gård på Lidingö, med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv.

Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

MIchaël Berglund rekryterar och utvecklar förebilder
Kursen presenteras av Michaël Berglund.