Tillbaka till programmet Projektledar­programmet

Projektledar­programmet

6 dagar
Ny som chef, Nyfiken på att leda
Dagutbildning
42 000 kr *
* Kost och logi tillkommer med 9000 kr. Priser exkl. moms.

4.7


  • Så fungerar projektledarrollen och projekt som arbetsform. Analysera din egen ledarskapsprofil.
  • Få förståelse för olika typer av projekt, hur de kan avgränsas och hur du hanterar resurser och tidplan.
  • Lät dig om gruppers utveckling och hur du uppnår ett effektivt samverkande team.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Verksamheter organiserar sig alltmer i projekt och tillfälliga team. Att leda ett projekt från start till mål är därför en kompetens i sig. Det krävs ledarskap, ett strukturerat arbetssätt och verktyg för att gå från ord till handling. 

I denna utbildning får du praktisk kunskap om vad som krävs och träning i hur man leder effektiva och lönsamma projekt. Med vår projektledarutbildning kan du lyckas som projektledare redan imorgon, och skapar samtidigt din framtida karriär. 

Målsättning med utbildningen

Projektledarutbildningen ger dig praktiska modeller och verktyg för projekthantering och ledarskap samt lär dig använda dessa effektivt tillsammans.

Du kommer bli mer bekväm i projektplanerandet, projektstrukturen och i mötet med kund, projektgrupp och övriga intressenter. Du kommer helt enkelt att kunna driva stora projekt självständigt och effektivt.

Dagens projektledare verkar under högt tryck och med begränsade resurser. Vi har därför lagt in stresshantering som ett viktigt och uppskattat avsnitt. Du tränar strategier och förhållningssätt för att kunna, vilja och orka vara projektledare över tid trots ibland hög press.

För vem?

Programmet riktar sig till dig som vill gå en komplett projektledarutbildning där du får metoder, verktyg och erfarenheter för att hantera hela livscykeln i ett projekt. Du jobbar eller ska påbörja en roll som projektledare. Alternativ att du leder projekt under en del av din arbetstid.

Projektledarutbildningen rustar dig att leda projekt oavsett bransch eller typ av projekt. Utbildningen ger förutsättningar för att ta fram en egen projektmodell likväl som att arbeta med den egna organisationens modeller om de redan finns.

Flera format

Denna kurs ges i flera olika format – på distans, i klassrum under dagtid och i intensivupplägg med övernattning. Välj det som passar dig och ditt inlärningssätt bäst!

Certifiera dig inom projektledning

Mgruppen har varit aktiva i att ta fram IPMA-certifieringen i Sverige, vilket ger dig en fördelaktig överblick av vad som är nödvändigt att kunna för att klara av en certifiering på nivå som bäst passar din erfarenhet. Projektledarutbildningen kommer ge dig kunskaperna du behöver inför IPMA-certifieringen, så att du kan validera din internationella projektledarkompetens.   

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Helene Öhman
Ansvarig

Helene Öhman har lång erfarenhet som chef, utbildare och affärsutvecklare inom organisations- och ledarskapsutveckling. Hon har arbetat i ledande positioner med kundcentrerade och moderna utvecklingsmetoder. Hennes mål är att hjälpa organisationer nå den kompetens som krävs för fortsatt relevans i en föränderlig omvärld med ständig utveckling. 

Chef och ledarforum

Din chef spelar roll för din utveckling

Chef och ledarforum är en kostnadsfri halvdagsutbildning för dig som är chef till deltagare på någon av Mgruppens utbildningar. Utbildningen är en introduktion till Mgruppens pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning. Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig

Den här utbildningen innehåller

Modul 1: Projektledaren

1 av 6

Projekt som arbetsform

2 av 6

Rollen som projektledare

3 av 6

Introduktion till DiSC och din DiSC-profil

4 av 6

Din ledarskapsprofil

– instruera och delegera – motivation och miljö

5 av 6

Feedback

6 av 6

Grunderna i stresshantering och utlösande faktorer

Modul 2: Metodiken

1 av 9

Projekttyper

2 av 9

Projektmodell

3 av 9

Avgränsning av projektet

4 av 9

Att sätta mål

5 av 9

Work Breakdown Structure (WBS)

6 av 9

Uppskattning av resurser och tid

7 av 9

Tidplan och projektekonomi

8 av 9

Riskanalys

9 av 9

Stess och stresshantering – fortsättning

Modul 3: Gruppen

1 av 6

En effektiv projektgrupp

2 av 6

Grupputveckling

3 av 6

Kommunikation

4 av 6

Samverkande team

– tillit – konflikthantering och konfliktstrategier – aktivt lyssnande – engagemang – ansvar – resultat

5 av 6

Din ledarskapsprofil

– din inställning till andras utveckling – coachning – så jobbar du med dina chefer

6 av 6

Personlig handlingsplan

Det här får du:

Fördjupad kunskap
Gedigna klassrumsutbildningar med lång erfarenhet.

Diplom
Ett intyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. Intyget passar bra att rama in och visa upp på kontoret.

Praktisk träning
Träning, reflektion och samtal i grupp.

Upplevelsebaserat lärande

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar. Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Se till att det får effekt

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet på Mgruppen därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!