Tillbaka till kurser

Projektledar­programmet

2+2+2 dagar
Ny som chef, Nyfiken på att leda
Flerdagarskurs
41 000 kr *
* Pris exkl. moms. Kost och logi tillkommer.

4.7


  • Så fungerar projektledarrollen och projekt som arbetsform. Analysera din egen ledarskapsprofil.
  • Få förståelse för olika typer av projekt, hur de kan avgränsas och hur du hanterar resurser och tidplan.
  • Lät dig om gruppers utveckling och hur du uppnår ett effektivt samverkande team.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

Verksamheter organiserar sig alltmer i projekt och tillfälliga team. Att leda ett projekt från start till mål är därför en kompetens i sig. Det krävs ledarskap, ett strukturerat arbetssätt och verktyg för att gå från ord till handling. Under utbildningen får du praktisk kunskap om vad som krävs och träning i hur man leder effektiva och lönsamma projekt.

Med Mgruppens projektledarutbildning kan du lyckas som projektledare redan imorgon och skapar samtidigt din framtida karriär. Programmet riktar sig till dig som vill gå en komplett projektledarutbildning där du får metoder, verktyg och erfarenheter för att hantera hela livscykeln i ett projekt. Du jobbar eller ska påbörja en roll som projektledare. Alternativt att du leder projekt under en del av din arbetstid.

Projektledarutbildningen rustar dig att leda projekt oavsett bransch eller typ av projekt. Utbildningen ger förutsättningar för att ta fram en egen projektmodell likväl som att arbeta med den egna organisationens modeller om de redan finns. 

Målsättning med utbildningen

Projektledarutbildningen ger dig praktiska modeller och verktyg för projekthantering och ledarskap samt lär dig använda dessa effektivt tillsammans. Du kommer bli mer bekväm i projektplanerandet, projektstrukturen och i mötet med kund, projektgrupp och övriga intressenter. Du kommer helt enkelt att kunna driva stora projekt självständigt och effektivt. 

Dagens projektledare verkar under högt tryck och med begränsade resurser. Vi har därför lagt in stresshantering som ett viktigt och uppskattat avsnitt. Du tränar strategier och förhållningssätt för att kunna, vilja och orka vara projektledare över tid trots ibland hög press.

Certifiera dig inom projektledning

Programmet ger dig en god förberedande grund för IPMA-certifieringen så du kan validera din internationella projektledarkompetens. Mgruppen har varit aktiva i att ta fram IPMA certifieringen i Sverige, vilket ger dig en överblick av vad som är nödvändigt att kunna för att klara av en certifiering på nivå som bäst passar din erfarenhet.  

Därför använder vi blended learning

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 15% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Ledarnas logotyp.
Helene Öhman
Ansvarig

Helene Öhman har lång erfarenhet som chef, utbildare och affärsutvecklare inom organisations- och ledarskapsutveckling. Hon har arbetat i ledande positioner med kundcentrerade och moderna utvecklingsmetoder. Hennes mål är att hjälpa organisationer nå den kompetens som krävs för fortsatt relevans i en föränderlig omvärld med ständig utveckling. 

Chef och ledarforum

Din chef spelar roll för din utveckling

Chef och ledarforum är en kostnadsfri halvdagsutbildning för dig som är chef till deltagare på någon av Mgruppens utbildningar. Utbildningen är en introduktion till Mgruppens pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning. Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig

Den här kursen innehåller

Del 1: Projektledaren

1 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Projekt som arbetsform

2 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Projektledarrollen

3 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Introduktion till DiSC och din DiSC-profil

4 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Din ledarskapsprofil

– instruera och delegera – motivation och miljö

5 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Feedback

6 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Grundgenomgång av stress och utlösande faktorer

Del 2: Metodiken

1 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Projekttyper

2 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Projektmodell

3 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Avgränsa projektet

4 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Mål på kort och lång sikt

5 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Work Breakdown Structure (WBS)

6 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Uppskatta resurser och tid

7 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Tidplan och projektekonomi

8 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Riskanalys

9 av 9 | ca 2+2+2 dagar

Stress och stresshantering

Del 3: Gruppen

1 av 6 | ca 2+2+2 dagar

En effektiv projektgrupp

2 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Grupputveckling

3 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Kommunikation

4 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Samverkande team

– tillit – konflikthantering och konfliktstrategier – aktivt lyssnande – engagemang – ansvar – resultat

5 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Din ledarskapsprofil

– din inställning till andras utveckling – coachning – så jobbar du med dina chefer

6 av 6 | ca 2+2+2 dagar

Handlingsplan

Det här får du:

Fördjupad kunskap
Gedigna klassrumsutbildningar med lång erfarenhet.

Kursintyg
Ett intyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. Intyget passar bra att rama in och visa upp på kontoret.

Praktisk träning
Träning, reflektion och samtal i grupp.

Mer om kursen:

Alla effektiva grupper har en sak gemensamt – ett gott ledarskap. En professionell projektledare med goda kunskaper om verktygen och sina specifika förutsättningar har störst möjlighet att leda effektiva och lönsamma projekt.

Inga förkunskaper krävs, men vi rekommenderar att du är engagerad i någon typ av projektledande roll, eller kommer att vara det inom en snar framtid.

Upplevelsebaserat lärande

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar. Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Se till att det får effekt

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet på Mgruppen därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Mgruppens logotyp
Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.