Tillbaka till kurser Spara tid – bli ett Outlookproffs

Spara tid – bli ett Outlookproffs

Ca 30 min-1 tim (beroende på genomförandetakt)
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef, Nyfiken på att leda
Distanskurs
395 kr *
* Pris exkl. moms.

4.8


  • Maximera maileffektiviteten! Praktiska tips om hur du utnyttjar Outlooks funktioner för personlig effektivitet.
  • Förslag på hur Outlooks kalender kan användas för att visualisera din vecka - ett måste för dig som jobbar hemma.
  • Verktyg för att prioritera och uppnå ”inbox zero”.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Hemmajobbare som inte får något gjort på grund av översvämmade inkorgar, spretiga att-göra-listor och osynkade kalendrar? Ta kontroll och låt Outlook göra jobbet.

Mejlprogrammet Outlook utgör en stor del av mångas arbetsvardag, och mejlhanteringen kan i värsta fall bli en riktig tidstjuv. Får du mycket e-post är det lätt hänt att mejlen slutar vara ett kommunikationsverktyg och istället blir en oorganiserad att göra-lista som sätter agendan för hur du utnyttjar din arbetstid. Med ordning och reda i Outlook tar du kontroll över ditt arbetssätt, och genom att utnyttja de smarta funktioner som finns tillgängliga blir du mer effektiv på jobbet.

Känner du igen dig i mejlstressen? Då kan det vara dags att koppla grepp om e-postflödet och låta verktygen arbeta åt dig istället för tvärtom.

Chefs webbkurs ”Spara tid – bli ett Outlookproffs” passar dig som:

  • Upplever din Outlook-inkorg som rörig och ineffektiv.
  • Lägger mycket tid på mejlhantering.
  • Önskar dig en lättöverblickad kalender.
  • Längtar efter en helt tom inkorg – ”inbox zero”.

Innehållet i denna komprimerade webbkurs är ett utdrag ur kursen Bli mer effektiv – frigör tid och energi.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Petra Brask
Expert

Petra Brask har med över 20 års arbetslivserfarenhet undervisat i tidseffektivitet för tusentals deltagare både i Sverige och internationellt. Hon har utbildat och coachat både chefer och anställda i en mängd organisationer, allt från FN till Coca-Cola.

Petra är en efterfrågad effektivitetsexpert i media och press. Hon var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014, där hon hjälpte deltagare att få tiden att räcka till för jobb, sömn och fritid. I oktober 2017 släppte hon sin första bok inom det här ämnet med titeln: ”Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi” Nu är hon aktuell med en ny bok för ungdomar ”Koll på tiden? – tips för skola, fritid, vänner, sömn” som släpptes i januari 2019.

Den här kursen innehåller

Strukturera inkorgen

1 av 1 | ca Ca 5 min

Hur kan du ta kontroll över mejlen?

Inställningar i Outlook

1 av 1 | ca Ca 10 min

Handfasta tips: Såhär gör du

Kalendern i Outlook – din bästa vän

1 av 1 | ca Ca 5 min

Skaffa överblick och få hjälp att planera

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Mer om kursen

Chefer lägger i snitt två timmar per dag på att hantera e-post – tid som du med all säkerhet kunde använt bättre. Utan tydlig struktur i Outlook kan det vara svårt att prioritera mellan uppgifter, och mailandet avbryter ständigt ditt arbete.

I denna webbkurs får du konkreta tips om användbara funktioner som förenklar arbetet i Outlook och smarta metoder för hur du kan angripa inkorgen på ett effektivt sätt som frigör tid.

Kursen avslutas med ett kortare prov.

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.