Tillbaka till kurser Stress­hantering för dig som är chef

Stress­hantering för dig som är chef

Ca 1-3 tim (beroende på genomförandetakt)
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Distanskurs
1 995 kr *
* Pris exkl. moms

4.3


  • Få hjälp att hantera den skadliga och riskfyllda stress som det rådande krisläget kan ge upphov till.
  • Stöd och inspiration som hjälper dig att motverka problem med stress på och utanför jobbet.
  • Tillgång till konkreta verktyg för stresshantering – för dig själv och dina medarbetare.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Kristider sätter stor press på chefer och ledare. I denna webbkurs får du lära dig konkreta verktyg för att hantera din egen stress och hur du kan stötta dina medarbetare.

I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och kroppen är byggd att klara det. Som chef finns det krav både uppifrån och nedifrån, inte sällan med ett tungt personalansvar. Om intensiva perioder övergår till ett nytt normalläge kommer till sist kroppen eller huvudet säga ifrån.

I denna webbkurs får du lära dig hantera denna skadliga och riskfyllda stress. Du får lära känna din egen stressreaktion men även identifiera och hantera stressreaktioner hos medarbetare. Du får verktyg att göra vardagliga prioriteringar, lära dig sätta gränser och varför strukturerad problemlösning är viktig.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Psykologen Björn Hedensjö leder kursen om stresshantering.
Expert

Björn Hedensjö är psykolog, organisationskonsult och författare. Efter många år som chef i små och stora organisationer sadlade han om. De senaste åren har han gett ut flera uppmärksammade böcker, bland annat ”En perfekt natt” (om sömn) och ”Tid att leva” (om stresshantering).

Den här kursen innehåller

Så fungerar stress

1 av 3 | ca Ca 10 min

Vad är egentligen stress?

2 av 3 | ca Ca 5 min

Vad stressar oss – och hur märker jag om jag är stressad?

3 av 3 | ca Ca 10 min

Effektiva sätt att komma igång med stresshantering direkt

Förändra det som inte fungerar

1 av 3 | ca Ca 10 min

Tre verktyg: Se över dina prioriteringar

2 av 3 | ca Ca 5 min

Strukturerad problemlösning för ett mindre stressigt liv

3 av 3 | ca Ca 10 min

Verktyg för att ta sig an hinder i livet

Ändra förhållningssätt till det ofrånkomliga

1 av 3 | ca Ca 10 min

Acceptans: Övningar och metoder

2 av 3 | ca Ca 10 min

Medveten närvaro

3 av 3 | ca Ca 5 min

Avslutande tips

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Mer om kursen:

Människans hjärna är kvar på savannen. Idag är det däremot ingen sabeltandad tiger som hotar utan snarare olästa mejl, att-göra-listor, dagishämtningar, kvartalsrapporter, inställda tåg och kollegor och köksveckor och möten och skjuts till fotbollsträningar och nya digitala plattformar och… Ja, listan kan göras lång och det är enkelt att känna sig otillräcklig.

Statistiken är glasklar: stressen är ohållbar. En undersökning från Arbetsmiljöverket visar att 50-60 % av all frånvaro från arbetet kan knytas till arbetsrelaterad stress. En stor och onödig kostnad för organisationer.

Det är dags att bryta trenden. I denna webbkurs får du tillgång till konkreta verktyg och lära dig beprövade metoder för att komma igång med stresshantering. Gör det idag – imorgon kan det vara försent.

Det här är Chef

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.