Tillbaka till programmet Stress­hantering för dig som är chef

Stress­hantering för dig som är chef

Egenstudier, ca 1-3 tim
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Webbutbildning
1 995 kr *
* Pris exkl. moms

4.3


  • Få hjälp att hantera den skadliga och riskfyllda stress som det rådande krisläget kan ge upphov till.
  • Stöd och inspiration som hjälper dig att motverka problem med stress på och utanför jobbet.
  • Tillgång till konkreta verktyg för stresshantering – för dig själv och dina medarbetare.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Köp nu

Chefer och ledare arbetar ofta under stor press. I denna webbutbildning får du lära dig konkreta verktyg för att hantera din egen stress och hur du kan stötta dina medarbetare.

I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och kroppen är byggd att klara det. Som chef finns det krav både uppifrån och nedifrån, inte sällan med ett tungt personalansvar. Om intensiva perioder övergår till ett nytt normalläge kommer till sist kroppen eller huvudet säga ifrån.

I denna webbutbildning får du lära dig hantera denna skadliga och riskfyllda stress. Du får lära känna din egen stressreaktion men även identifiera och hantera stressreaktioner hos medarbetare. Du får verktyg att göra vardagliga prioriteringar, lära dig sätta gränser och varför strukturerad problemlösning är viktig.

Så här fungerar våra webbutbildningar

Den här utbildningen bygger helt på egenstudier, i form av video, bilder, text, och frågor. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan spara viktiga insikter till din personliga kunskapsbank för att lätt hitta tillbaka till dem. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet – gör det flera gånger om du vill testa dig själv. Efter avklarad kurs får du ett digitalt diplom du kan dela i sociala medier.

Psykologen Björn Hedensjö leder kursen om stresshantering.
Expert

Björn Hedensjö är psykolog, organisationskonsult och författare. Efter många år som chef i små och stora organisationer sadlade han om. De senaste åren har han gett ut flera uppmärksammade böcker, bland annat ”En perfekt natt” (om sömn) och ”Tid att leva” (om stresshantering).

Utbildningen innehåller

Så fungerar stress

1 av 3 | ca Ca 10 min

Vad är egentligen stress?

2 av 3 | ca Ca 5 min

Vad stressar oss – och hur märker jag om jag är stressad?

3 av 3 | ca Ca 10 min

Effektiva sätt att komma igång med stresshantering direkt

Förändra det som inte fungerar

1 av 3 | ca Ca 10 min

Tre verktyg: Se över dina prioriteringar

2 av 3 | ca Ca 5 min

Strukturerad problemlösning för ett mindre stressigt liv

3 av 3 | ca Ca 10 min

Verktyg för att ta sig an hinder i livet

Ändra förhållningssätt till det ofrånkomliga

1 av 3 | ca Ca 10 min

Acceptans: Övningar och metoder

2 av 3 | ca Ca 10 min

Medveten närvaro

3 av 3 | ca Ca 5 min

Avslutande tips

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet kan du kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Mer om utbildningen:

Människans hjärna är kvar på savannen. Idag är det däremot ingen sabeltandad tiger som hotar utan snarare olästa mejl, att-göra-listor, dagishämtningar, kvartalsrapporter, inställda tåg och kollegor och köksveckor och möten och skjuts till fotbollsträningar och nya digitala plattformar och… Ja, listan kan göras lång och det är enkelt att känna sig otillräcklig.

Statistiken är glasklar: stressen är ohållbar. En undersökning från Arbetsmiljöverket visar att 50-60 % av all frånvaro från arbetet kan knytas till arbetsrelaterad stress. En stor och onödig kostnad för organisationer.

Det är dags att bryta trenden. I denna webbkurs får du tillgång till konkreta verktyg och lära dig beprövade metoder för att komma igång med stresshantering. Gör det idag – imorgon kan det vara försent.

Det här är Chef

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!