Tillbaka till kurser Stress­hantering med Petra Brask

Stress­hantering med Petra Brask

2 halvdagar
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare, Ny som chef
Distanskurs
8 995 kr *
* Pris exkl. moms. Inkluderar ett individuellt coachningstillfälle.


 • Effektiva verktyg mot stress som du kan implementera direkt i din vardag.
 • Individuell coachning och uppföljning.
 • Ökad motivation och effektivitet ger en mer kreativ och energifylld vardag,

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Få verktygen att bekämpa skadlig stress, både hos dig själv och i teamet, i denna distanskurs under ledning av populära effektivitetsexperten Petra Brask.

Hitta balansen för att kunna prestera väl

Chefer som ”alltid är på jobbet” löper stor risk att drabbas av negativ stress, och går miste om den återhämtning som är helt nödvändig för att bibehålla en hälsosam livsstil och klara att prestera i arbetet och det privata livet.

Den hyllade effektivitetsexperten Petra Brask hjälper dig i denna kurs att kartlägga nuläget, ger inspiration och fakta samt konkreta verktyg för en bra och sund balans på dygnets alla 24 timmar – arbetet, fritiden och sömnen. Kursen har sin utgångspunkt i din egen situation, och innehåller individuell coachning med uppföljning.

Bli redo att börja bekämpa skadlig stress hos dig själv och i teamet – redan efter första kurstillfället!

Kursdatum: 15/9 och 29/9, kl 09.00-12.00. Ett personligt coachningstillfälle tillkommer utöver detta.

Målet med utbildningen är att du ska kunna:

 • Känna igen dina symptom på skadlig stress
 • Förstå vikten av återhämtning
 • Ges effektiva verktyg för att hantera stress
 • Hitta balans genom planering av både arbete, fritid och sömn

Ur kursinnehållet

 • Vad är stress och när blir stress skadligt?
 • Tidsinvestering
 • Gränslöst arbete, utmaningar och möjligheter
 • Vikten av reflektion och återhämtning
 • Värderingar och beteende, dina egna och företagets
 • Mål och mening
 • Planering och prioritering
 • Kulturen – ”det sitter i väggarna”
 • Beslutsfattande & Gör det NU – beteende
Petra Brask
Lärare

Petra Brask har med över 20 års arbetslivserfarenhet undervisat i tidseffektivitet för tusentals deltagare både i Sverige och internationellt. Hon har utbildat och coachat både chefer och anställda i en mängd organisationer, allt från FN till Coca-Cola.

Med en gedigen erfarenhet från olika kulturer och länder som Iran, Storbritannien och Norden kan Petra enkelt jämföra och fånga upp intressanta vinklingar i det internationella landskapet vi lever i idag. Behovet av att frigöra tid och energi är stort i små och stora företag och organisationer, i skolvärlden och i kommuner och landsting.

Petra är en efterfrågad effektivitetsexpert i media och press. Hon var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014, där hon hjälpte deltagare att få tiden att räcka till för jobb, sömn och fritid. 2017 släppte hon sin första bok på ämnet med titeln: ”Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi”. Hon har också släppt en bok för ungdomar: ”Koll på tiden? – tips för skola, fritid, vänner, sömn”, som släpptes 2019.

Petra Brask är även programledare för podcasten Tidspodden tillsammans med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan. I sin populära podd delar de med sig av forskning och tips om tid, tillsammans med aktuella gäster.

Mer om kursen:

Stresshantering är en utbildning med fokus på individens behov av att hitta en bra balans och minska ner på stressen under dygnets alla 24 timmar. Du och dina kollegor får metoder för stresshantering, att må bra, ha bättre fokus under arbetsdagen men också ha kvar energi när fritiden tar vid.

Utbildningen bygger på en individuell förstudie, gemensamma seminarietillfällen, individuell coaching samt uppföljning. 

Under seminarietiden kombinerar vi teori med workshops där både gruppen/företaget och individen får en mängd välbeprövade verktyg för stresshantering, hitta en mer balanserad tillvaro och effektivare arbetsrutiner. De kunskaper du får kan du sedan applicera i din dagliga verksamhet redan under den första utbildningsdagen, både i ditt arbete och privat.

Under utbildningen kommer du att träna dig till ökad motivation, insikt och effektivitet med syfte att få en mer kreativ och energifylld vardag.

Det här är Chef

Chefs logotyp

Kursen presenteras av Chef.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Kontakta Patrick Costow, utbildningsansvarig på Chefakademin, så får du hjälp. Ring 0736-42 11 44 eller maila patrick.costow@chef.se.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.