Tillbaka till programmet Team­ledarskap i produktionen

Team­ledarskap i produktionen

3 dagar
Ny som chef, Nyfiken på att leda
Internatutbildning
19 500 kr *
* Pris exkl. moms.

4.5


  • Träna, öva och reflektera kring ledarskapssituationer.
  • Ledarskapsteori, verktyg och förhållningssätt för ett personligt och effektivt ledarskap.
  • Personlig feedback och egna utvecklingspunkter.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Ladda ner som PDF

En trygg teamledare kan betyda mycket för verksamheten, men det är inte alltid självklart vad rollen innefattar. Denna grundutbildning är till för dig som är eller ska bli gruppombud, arbetsledare eller liknande.

Produktionsstyrningen och den dagliga driften övertas alltmer av arbetslagens medlemmar som därmed får ansvar för olika samordningsfunktioner.

Det finns inget facit för en teamledarfunktion. Gemensamt är att en teamledare/samordnare agerar som ledare utan direkt personalansvar. En teamledare som är trygg i sin roll är en tillgång både för arbetslaget och för företaget.

Målsättning med utbildningen

För att ge en tydlig bild om vad som förväntas av en teamledare och hur det är möjligt att hantera rollen, tar programmet upp ämnen som samarbete, kommunikation och konflikthantering samt hur teamledaren skapar förutsättningar för att motivera laget att uppnå verksamhetens mål.

Deltagarna får teorier, tips och idéer om hur de har tagit sig an rollen som teamledare. Vad kan man göra för att t.ex. förändring ska upplevas som utvecklande? Målet med utbildningen är att du som teamledare ska:

  • förstå din roll
  • kunna hantera konflikter
  • bli tydligare i din kommunikation
  • få ökad självinsikt
  • få ökad kunskap om samarbete och hur grupper fungerar

För vem?

Ledarskapsutbildningen vänder sig till dig som har eller kommer att få en teamledande/samordnande roll i ett arbetslag.

Du vill lära från andra i samma situation, få tips och synpunkter samt vidga sitt erfarenhetsutbyte. Utbildningen är grundläggande för den som är eller ska bli gruppombud, arbetsledare, koordinator, styransvarig, gruppledare med mera.

För att delta krävs inga förkunskaper från tidigare ledarskapsutbildningar.

Delar ur innehållet

Med stöd i välgrundade ledarskapsteorier utforskar vi samarbete och hur grupper fungerar. Utöver detta arbetar vi med ämnen som teamledarens roll och ansvar, samordnarens starka och svaga sidor samt hur dessa uppfattas av andra. Under utbildningsdagarna går vi även igenom kommunikation, kroppsspråk, aktivt och passivt lyssnande och varför det kan vara svårt att få andra att lyssna. Du får möjlighet att träna det du lärt dig tillsammans med andra i samma situation.

Du får med dig alla de delar som våra ledarskapsprogram bygger på, men vi fokuserar särskilt på:

• Träning och reflektion kring olika ledarskapssituationer
• Ledarskapsverktyg, teorier och synsätt för ett personligt och effektivt ledarskap
• Personlig återkoppling och din egen handlingsplan
• Erfarenhetsutbyte med andra i liknande situation

Känn dig trygg med avbokningsskydd

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Därför använder vi blended learning

Medlem i Ledarna?

Som medlem i chefsorganisationen Ledarna får du 15% rabatt när du bokar denna kurs. Klicka här för att se alla Mgruppens medlemserbjudanden.

Ledarnas logotyp.
Öjvind Sterner
Ansvarig

Öjvind Sterner har lång erfarenhet från produktion och bryggerinäringen i olika ledarbefattningar, som arbetsledare, samordnare och som produktionschef. Han är även programansvarig för skräddarsydda utbildningar med produktionsinriktning som genomförs i Sverige, Frankrike, Tyskland, England och USA.

Chef och ledarforum

Din chef spelar roll för din utveckling

Chef och ledarforum är en kostnadsfri halvdagsutbildning för dig som är chef till deltagare på någon av Mgruppens utbildningar. Utbildningen är en introduktion till Mgruppens pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning. Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Läs mer och anmäl dig

Det här får du:

Fördjupad kunskap
Gedigna klassrumsutbildningar med lång erfarenhet.

Diplom
Ett intyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. Intyget passar bra att rama in och visa upp på kontoret.

Praktisk träning
Träning, reflektion och samtal i grupp.

Upplevelsebaserat lärande

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar. Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Se till att det får effekt

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet på Mgruppen därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Mgruppens logotyp

Kursen presenteras av Mgruppen.

Boka åt flera? Företagsanpassa?

Prata med en rådgivare så får du personlig hjälp – kontakta oss idag på telefon 08-731 41 51!