Tillbaka till kurser VD – Så blir du en bättre företagsledare

VD – Så blir du en bättre företagsledare

3 dagar
Chef i ledningsgrupp, Erfaren ledare
Flerdagarskurs
33 700 kr *
* Pris exkI. moms. I priset ingår måltider, kursmaterial samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network

4.5


 • Fördjupa eller förnya dina kunskaper och reflektera kring VD-rollen.
 • Automatiskt medlemskap i Michaël Berglund Board Network med kostnadsfria seminarier.
 • Kursledare med mångårig erfarenhet av styrelsearbete i välkända organisationer.

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.

Att tillträda i en företagsledande position, som VD, affärsområdeschef, divisionschef, ledningsgruppsmedlem eller annan företagsledande roll är en spännande och utmanande arbetssituation.

Att ha det yttersta ansvaret för såväl medarbetare som kunder, att arbeta med styrelsen och företagets alla intressenter och att vara informerad om lagar och regler, ställer höga krav på kompetens, ledarskap och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder nu en tredagars utbildning för dig som arbetar i en företagsledande roll. Vi välkomnar både dig som är nytillträdd, men också dig som är mer erfaren i din roll och position i företagsledningen.

Den här utbildningen är för dig som vill ta tillvara på möjligheten att fördjupa eller förnya dina kunskaper samtidigt som du ges möjlighet att reflektera över rollen i ett strukturerat sammanhang. Utbildningen blandar föreläsningar, gästföreläsare och case. Vi har satt samman ett program som tar avstamp i flera primära områden:

VD:ns ramverk

 • VD-rollen
 • Hur arbetar du som företagsledare eller annan ledande roll med bolagets strategi?
 • Mål och Vision
 • Kommunikation och företagets intressenter
 • Hur arbetar du mot styrelsen och styrelsens ordförande

Lagar och regler i vardagen

 • Vilka regler och lagar behöver du känna till?
 • Vilket ansvar har du och vad kan du delegera?

Den ekonomiska planeringen, uppföljningen och fokus

Här arbetar vi med följande frågor utifrån deltagarnas egna företag:

 • Vilka strategiska frågor väcks när vi tittar på dina konkurrenters resultaträkningar, balansräkningar och kassaflödesanalyser?
 • Vilka finansiella buffertar behöver min verksamhet för att balansera de affärsmässiga riskerna?
 • Vilken lönsamhet måste vi ha för att finansiera tillväxten?
 • Vilka åtgärder är viktigast för att förbättra lönsamheten i min verksamhet?
 • Vilka åtgärder är viktigast för att förbättra kassaflödet i min verksamhet?
 • Vilka KPIer ska jag styra min verksamhet med?

Ledarskap

 • Förändringsledarskap – hur driver man förändring med kultur och struktur?
 • Självledarskap – hur leder man sig själv?
 • Hur man får sin grupp effektiv

Michaël Berglund Board Network

Kursen avslutas med provskrivning och diplomering. Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Arrangeras av: Michaël Berglund Board Value

Michaël Berglund Board Value erbjuder sedan 2011 utbildning i styrelsekunskap på fler olika nivåer, både genom öppna och skräddarsydda kurser. 

Ett professionellt arbete i bolagets ledning och styrelse är avgörande för ett företags utveckling och framtid. Genom att ledning och styrelse är rätt sammansatt, har rätt kunskap, är strategiskt inriktad och förstår affären stärks företagets konkurrenskraft och tillväxtpotential.

Vi har utbildningarna som lyfter både dig själv och verksamheten. Samtidigt blir du medlem i vårt unika styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network.

Kursledare

Magnus Bild är medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Cecilia Tunberger är legitimerad psykolog och har arbetat flera år i psykiatrin men även som rekryteringskonsult efter avslutade studier vid Handelshögskolan med inriktning mot organisation och ledarskap. Cecilia arbetar med Assessment & Development på Michaël Berglund AB. Hit vänder sig våra kunder när de önskar en fördjupad bedömning av en kandidat, kompetenskartläggning, stöd vid internrekryteringar eller chefscoachning.

Annika Elmér är advokat och specialiserad inom arbetsrätt. Annika är en av grundarna till EmpLaw Advokater och hon företräder klienter över hela Sverige. Annika företräder klienter inför domstol och skiljenämnd, ger löpande rådgivning, leder/ingår i specifika arbetsrättsliga projekt och transaktioner samt genomför oberoende utredningar. Annika är även en uppskattad föreläsare.

Det här får du:

Grundlig sakkunskap
Heltäckande kunskap om VD-rollen, förmedlad av några av landets främsta föreläsare

Diplom
Efter genomförd kurs och slutprov mottar du ett diplom.

Ett unikt nätverk
Efter kursen blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Utbildning i vacker skärgårdsmiljö

Kursen äger rum på Högberga Gård på Lidingö, med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv.

Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

MIchaël Berglund rekryterar och utvecklar förebilder

Kursen presenteras av Michaël Berglund.

Kommande starter

Kontakta info@chefakademin.se om du har frågor eller vill göra en gruppbeställning.